Najljepša noć u karijeri Saida Hamulića: Večeras nema spavanja, cijeli grad slavi!

Historijski trenutak za klub

Najljepša noć u karijeri Saida Hamulića: Večeras nema spavanja, cijeli grad slavi!

H. Zilić

Grad koji je poznat po proizvođaču aviona "Airbus" dočekao je najsjanije fudbalske trenutke. Nema spavanja večeras na jugu Francusku. Ekipa Toulousea osvojila je Kup Francuske i stigla do najvećeg rezultata u klupskoj historiji.

U velikom finalu na kultnom Stade de Franceu u Parizu večeras su deklasirali Nantes rezultatom 5:1 u najboljoj utakmici kluba u posljednjih nekoliko godina.

Sve je počelo u četvrtoj minuti kada je Costa na asistenciju Van den Bomena pogodio za 1:0. Da je večeras raspoložen Costa je pokazao u desetoj minuti, Spierings je sada bio asistent i to je bilo već 2:0.

Totalni nokaut za Nantes stigao je u 23. minuti. Dallinga pogađa za 3:0 na asistenciju Suaza, a isti igrač u 41. minuti pogađa za velikih 4.0 i rezultat prvog poluvremena.

Slavlje navijača Toulousea je već tada moglo početi jer je bilo jasno da će za njih ovo biti nezaboravna noć.

Oglasi

U drugom poluvremenu vidjeli smo i gol Nantesa, a za 4:1 pogodio je Bias iz penala u 75. minuti susreta. Toulouse se nije zaustavljao, pa je Aboukhlai u 79. minuti pogodi za 5:1 što je bio i konačan rezultat utakmice.

U timu Toulousea u rosteru je bio i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić (22).

Hamulić je meč odgledao sa klupe za rezervne fudbalere, a nakon samo tri mjeseca provedena u Toulouseu stigao je do prvog velikog trofeja u karijeri. U janauru je došao iz poljskog Stala u redove francuskog kluba i nije moga zamisliit bolji početak karijere u Francuskoj. Sigurno najljepša noć u karijeri za Saida Hamulića.

Toulouse je tako došao do prvog klupskog trofeja u profesionalnom fudbalu. Noć koju će sigurno pamtiti zauvijek.

Ovim trofejom, Toulouse je izborio i nastup u grupnoj fazi Evropa lige naredne sezone.

Sa druge strane Nantes nije uspio odbraniti titulu u Kupu osvojenu prošle godine, tako da neće podebljati vitrine trofejima, a naredne sezone neće zaigrati ni u Evropi jer ih do kraja prvenstva u Ligue 1 očekuje borba za opstanak.

Top Komentari

@dn@n
E jest vam i naslov da Bog sačuva. Ja konto Hamulić dao go .
1 0
E.Car
Kako mi idu na qrac sa ovim naslovima, juče sam mislio da je Amir poginuo u saobraćajnoj kad ono oborio motocikl.... kako mu je najljepša noć u životu, jel odlučio pobjednika ili..Ako jeste i ja sam!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi