Izbacio igrača iz tima jer posti pa se oglasio: Kada završi Ramazan...

Kaže da nema kontroverze u tome

Izbacio igrača iz tima jer posti pa se oglasio: Kada završi Ramazan...

E. Oštraković
Teme:

Ekipa Nantesa je prije dva dana igrala na svom terenu protiv Reimsa, a zanimljivu odluku prije ove utakmice donio je trener domaće ekipe Kombouare.

Naime, jedan od fudbalera Nantesa Jaouen Hadjam izbačen je iz tima za tu utakmicu a razlog je bio taj što posti.

Njegov trener je od njega tražio da ne posti jer ima utakmicu, ali Hadjam je to odbio, te je bio izbačen iz tima za ovaj susret.

"Trener Nantesa Antoine Kombouare odlučio je da danas iz sastava izbaci Jaouena Hadjama. Ovo se desilo nakon što je fudbaler odbio da prekine post jer danas ima utakmicu. Ovo je bio direktan zahtjev trenera", preniejli su tada francuski mediji.

Nakon utakmice, Kombouare je ponovo upitan o svemu, ali svoj stav ne misli mijenajti zbog bilo koga.

Oglasi

"Nemam problem sa Hadjamom. Kada se završi Ramazan biti će ponovo sa ekipom. Nema nikakve kontroverze, to nije kazna. Ja sam trener, a u životu postoje pravila. Oni koji ih ne poštuju neće biti izabrani da igraju", rekao je Kombouare.

Antoine Kombouare poznat je kao trener koji ima svoj stav kada je riječ o postu, a to je poznato još od 2009. godine kada je trenirao PSG.

"Imam veoma jednostavno pravilo kada je riječ o postu. Ramazan u toku sedmice, nema problema, ali kada je dan utakmice zabranjujem igračima da poste. Oni koji budu postili, ostaju kod kuće. Neću da se igram sa njihovim zdravljem, niti da ih stavim u problem. Kada ne jedete cijeli dan, postaje komlikovano", rekao je svojevremeno Kombouare.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostali igrači islamske vjeroispovjesti odlučili su da danas ne poste kako bi mogli odigrati utakmicu za svoj klub.

Zanimljivo je i to da je Jaouen Hadjam već igrao u toku Ramazana ove sezone i to za svoj nacionalni tim, a to je Alžir.

Top Komentari

user1676286668
Nije pošteno ko si ti da zabranjujes nekom sta da radi sa svojim privatnim životom...
1 0
user1678193389
Pa ok posteno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi