Juniori Veleža savladali Zrinjski i izborili plasman u finale Kupa HNK-a
FOTO: FK Velež

Obad se na sjajan način vratio na klupu

Juniori Veleža savladali Zrinjski i izborili plasman u finale Kupa HNK-a

Haris Zilić

U FK Velež misle na budućnost kluba, a tome svjedoče sve bolji i bolji rezultati u omladinskim kategorijamaa, a posljednji sjajan rezultat u nizu ovaj vikend ostvarili su juniori mostarskog tima.

Juniroska ekipa FK Velež plasirala se u finale Kupa HNK-a.

Do finala Rođeni su došli savladavši gradskog rivala ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0, na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Gol vrijedan finala i trijumfa nad gradskim rivalom u finišu prvog poluvremena postigao je Samir Halilagić.

Izabranici Adisa Obada tokom meča kreirali su još nekoliko prilika za pogodak, međutim mreža domaćina zatresla se samo jednom.

Ni Zrinjski nije bio bez prilika, ali je odbrana Veleža predvođena golmanom Tikvešom odlično uradila svoj dio posla.

Oglasi

Sigurno će ovaj trijumf juniorima Veleža dati dodatni motiv pred početak nove sezone, a ni trener Obad nije mogao zamisliti bolji početak nakon povratka na klupu.

Ovo je samo jedan do dokaza da je Velež na pravom putu kada je u pitanju rad sa mlađim kategorijama.

Kup HNK-a:

Zrinjski – Velež 0:1

Stadion Pod Bijelim brijegom. Gledalaca: 60. Sudija: Aldin Žetica (Mostar). Strijelci: 0:1 Halilagić (43.).

Zrinjski: Stijepić, Duraković (80. Cvitković), Memišević (73. Bošnjak), Stojić, Karačić, Vukajlović, Begić, Šilić, Koprčina, Kozina, Šunjić (64. Ostojić). Trener: Dalibor Cvitanović.

Velež: Tikveša, Juklo, Gosto, Jogunović, Mehić, Babić, Milak (90. Balić), Puce, Kuko (80. Karadža), Halilagić (52. Muzurović), Đuliman. Trener: Adis Obad.

Top Komentari

velez mo
Drago mi je da su se Aca i Mrkva vratili u klub veliki su to igraci.Gospodin Alagic radi strasan posao,veliki je maher covjeka treba dobro cuvati.Posebno me raduje sto Juniore ove godine svi vide kao Šampione,strasnu ekipu imamo 90 posto dupla kruna,jos jednom Bravo Alagicu,Bravo Upravo
2 0
Zaccheroni
BRAVO ROĐENI
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti