Fudbalska poslastica u Berlinu: Golijada, drama, preokreti, na kraju su penali odlučivali
FOTO: Hertha BSC/Twitter

Radost za Tabakovića i Prevljaka

Fudbalska poslastica u Berlinu: Golijada, drama, preokreti, na kraju su penali odlučivali

Haris Zilić

Pravu dramu i dosta uzbuđenja vidjeli smo u utakmici osmine finala njemačkog Kupa u duelu bivših bundesligaša, a danas stanovnika Cvajte, Herthe i HSV-a.

Duel dva kultna njemačka kluba ponudio je pravu poslasticu, a na kraju su penali odlučili putnika u četvrtfinale. Regularni dio završen je 2.2, u produžecima je bilo 1:1 (ukupno 3:3), a nakon penala slavila je Hertha 5:3.

Povela je Hertha sa 1:0 u 21. minuti golom Reesea, a HSV u život vraća Pherai golom za 1:1 u 31. minuti susreta. Gosti na odmor odlaze s vodstvom od 1:2, a za to se pobrinuo Benes golom u 43. minuti utakmice.

U nastavku bolja igra Herthe koja to kruniše golom za 2:2 tek u 90. minuti utakmice, strijelac je ponovo bio Reese i tako odveo meč u produžetke.

U produžecima HSV do 2:3 stiže u 102. minuti, mrežu Stare dame iz Berlina zatresao je Konigsdorffer. I ponovo u finišu Hertha se spašava. U 120. minuti produžetka Kenny pogađa za 3:3 i meč odvodi u penale.

U penal seriji bolja je bila ekipa Herthe sa 5:3 i plasman među osam u Kupu. Za Herthu prvi penal je sigurno realizovao naš Smail Prevljak.

Oglasi

Kod Herthe u startnoj postavi bio je bh. reprezentativac Haris Tabaković, a u drugom poluvremenu u 61. minuti Tabakovića je zamijenio još jedan bh. reprezentativac, Smail Prevljak.

Pored u četvrtinu finala Kupa Njemačke plasirale su se ekipe Stuttgarta, Saarburckena, Borussie Mocnhengladbach, St. Paulija, Bayer Leverkusena, Kaiserlsauterna i Fortune Dusseldorf.

Dakle među osam gledat ćemo tri tima iz Bundeslige, četiri tima iz Cvajte i jedan tim iz treće lige. Završnica koju niko nije mogao zasmiliti i završnica gdje nema Bayerna, Borussie Dortmund, RB Leipziga.

Kup Njemačke, osmina finala:

Hertha Berlin - HSV 2:2 (produžeci 1:1 ) - (penali 5:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi