Trener Herthe bio je potpuno iskren po pitanju Harisa Tabakovića i odluke da igra za BiH

"Sretan sam..."

Trener Herthe bio je potpuno iskren po pitanju Harisa Tabakovića i odluke da igra za BiH

Edmir Škorić

Trener Herthe Pal Dardai hvalio je Harisa Tabakovića, sjajnog napadača berlinskog tima, a usput prokomentarisao njegovu odluku da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Tabaković je u 14. kolu 2. Bundeslige u 2:2 remiju protiv Kalsruhera majstorski petom upisao asistenciju, a 29-godišnji napadač ove je sezone za njemački tim postigao devet golova na 12 prvenstvenih mečeva.

Doašo je iz bečke Austrije tokom ljeta i ispostavio se kao pun pogodak za Herthu, a trener Dardai govorio je i Tabakovićevoj odluci da nastupa za Zmajeve iako je imao mogućnost da igra za Švicarsku.

"To je bio njegov san. Podržavamo to. Veoma smo sretni ako smo i mi malo pomogli jer on ovdje postiže golove i radi jako dobar posao za t im, kako u napadu tako i u odbranu. Svojim igrama zaslužio je da nosi dres reprezentacije", rekao je Dardai.

Ovaj 29-godišnjak, čiji su roditelji tokom rata pobjegli u Švicarsku iz Bosne, igrao je za mladu reprezentaciju Švicarske.

Oglasi

Sada ga je selektor Savo Milošević pozvao za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u Luksemburgu (16. novembra) i protiv Slovačke (19. novembra).

"Bio sam svjestan da ću u jednom trenutku morati donijeti odluku i jako sam sretan što bih uskoro mogao igrati svoju prvu utakmicu za Bosnu i Hercegovinu", rekla je Tabaković ranije za Kicker.

Haris Tabaković umjesto Edina Džeke

"Sretan sam što ide da igra za BiH. To je divno. Ali takođe ću biti sretan ako se vrati zdrav", dodao je mađarski stručnjak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S obzirom na to da Edin Džeko propušta novembarske duele, izgledno je da će Tabaković dobiti šansu da debituje u dresu BiH.

Od njega se puno očekuje u budućnosti, mogao bi da bude prvi izbor u napadu i pravi nasljednika Edina Džeke uz Ermedina Demirovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi