Nova senzacija u Njemačkoj: Završnica Kupa koju je teško ko mogao zamisliti

Bundesligaši se opraštaju jedan po jedan

Nova senzacija u Njemačkoj: Završnica Kupa koju je teško ko mogao zamisliti

Haris Zilić

Novo iznenađenje u Kupu Njemačke ovaj put u osmini finala i ponovo u režiji trećeligaša Saarbruckena koji je u prošlom kolu senzacionalno izbacio Bayern.

Saarbrucken kao da je našao oružje protiv klubova iz Bundeslige i večeras su savladali Eintracht iz Frankfurta sa 2:0.

Strijelci za domaće bili su Brunker u 64. i Kerber u 79. minuti meča.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1732469982682857609[/twitter]

Bilo je još uzbuđenja, Brunkeru je poništen pogodak nakon VAR-a u 20. minuti, dok su gosti meč završili s igračem manje jer je u 83. minuti crveni karton dobio Futkeu.

Interesantno da je proed Bayerna i Eintrachta, Saarbucken ove godine izbacio i Karlsruher člana Cvajte, dakle sve klubove koji igraju rang iznad njih.

Oglasi

Ovo je sigurno jedan veliki rezultat za trećeligaša koji će znati proslaviti u to nema sumnje.

U četvrtinu finala već su se plasirali Borussia Monchengladbach, St. Pauli, Kaiserslautern, Fortuna Dusseldorf, Bayer Leverkusen.

Obzirom da duel osmine finala igraju Hertha i HSV ovo znači da ćemo u četvrtini finala Kupa Njemačke gledati čak pet klubova koji ne igraju Bundesligu.

Od Bundesligaša u Kupu su ostali Borussia Monchengladbach, Bayer Leverkusen i pobjednik duela Stuttgart - Borussia Dortmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti