Hrvat napravio veliki incident - Odvajali ga od sudije, a zatim je krenuo na protivničku klupu

Jakić u centru pažnje

Hrvat napravio veliki incident - Odvajali ga od sudije, a zatim je krenuo na protivničku klupu

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Kristijan Jakić isključen je s utakmice između Eintrachta i grčkog PAOK-a. Veznjak tima iz Frankfurta je dobio dva žuta kartona u dvije minute i potom je krenuo u obračun sa sudijom.

Kristijan Jakić suočava se s dužom suspenzijom nakon što je večeras u utakmici Konferencijske lige napao poljskog sudiju Damiana Sylwestrzaka iz Poljske.

26-godišnji veznjak potpuno je izgubio živce u nadoknadi meča. Dobio je jedan, pa drugi žuti karton, a nakon što je vidio crvenu boju u zraku potpuno je izgubio glavu.

Bez previše razmišljanja hrvatski fudbaler je krenuo u obračun sa sudijom Damianom Sywlestrzakom. Želio je da se obračuna s njim, bio je spreman na to, ali su ga srećom saigrači zaustavili.

U zaštitu sudije stali su Marmoush i Aaronson. Nekako su uspjeli odvojiti Hrvata od sudije, a Jakić je potom trčećim korakom krenuo van terena.

Oglasi

I tamo je uspio izazvati incident. Krenuo je u sukob s protivničkom klupom i palo je dosta teških riječi.

Hrvat bi zbog ovakvog ponašanja mogao dobiti žestoku kaznu od UEFA. Sigurno je da će poljski sudija sve unijeti u zapisnik i Jakić bi mogao dobro zapamtiti ovu noć

Dinamo zaradio 3.5 miliona eura na transferu Jakića

Kristijan Jakić je rođen u Splitu, ali je na njegovom transferu milionski iznos zaradio zagrebački Dinamo.

Ovaj veznjak je prošao omladinske kategorije RNK Split, igrao je potom za zagrebačku Lokomotivu i Istru, da bi za 1.2 miliona eura iz Lokomotive stigao u Dinamo.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U dresu Modrih se nije previše zadržao. Nakon samo godinu dana odlazi na posudbu u Eintracht, a tim iz Frankfurta ga u juli prošle godine kupuje za 3.5 miliona eura.

On je još jedan u nizu igrača koje je Dinamo prodao za poprilično finu cifru, a treba istaći da je njegova trenutna cijena sedam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi