Igraču Bayerna ukrali platnu listu iz automobila: "Ako on toliko zarađuje, koliko tek zarade drugi?"

Nogometaši žive kao "bubreg u loju"

Igraču Bayerna ukrali platnu listu iz automobila: "Ako on toliko zarađuje, koliko tek zarade drugi?"

Edmir Škorić

Platna lista igrača Bayern Minhena jednom je dospjela u javnost nakon što mu je ukradena iz njegovog automobila.

Nogometaši danas zarađuju basnoslovne cifre, a najbolji i najpoznatiji poput Cristiana Ronalda, Neymara, Lionela Messija, Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda zarađuju nenormalno puno i žive kao u najljepšim snovima.

Tokom ljetnog prelaznog roka, klubovi u Saudijskoj profesionalnoj ligi su koristili svoju ogromnu finansijsku moć da namame neka od najvećih evropskih imena u svoju zemlju. Nudili su stotine miliona eura igračima na nekoliko godina ugovora.

Još 2016. godine, platna lista tadašnje zvijezde Bayerna Mehdija Benatije procurila je na internet. Prema njemačkom listu Bild, policija je pokušavala ući u trag licu odgovornom za curenje nakon što je navodno ukradeno iz njegovog automobila.

Slika koja je procurila pokazala je da je defanzivac bio plaćen 88.000 funti sedmično, što je jednako 4,6 miliona funti godišnje.

Oglasi

Benatia je prvi put došao u Bayern iz italijanske Rome iz Serie A još 2014. godine za iznos od 20 miliona funti.

Nakon što je odigrao 46 nastupa za Bavarsku, Benatia je otišao iz Njemačke i vratio se u Italiju pošto je potpisao za Juventus. Tokom svog boravka u Torinu, Marokanac je igrao 59 puta i postigao pet golova.

Bentaia je potom prešao u katarski klub Al Duhail prije nego što je zaigrao za tursku Superligu Fatih Karagumruk.

Mnogi navijači su se pitali koliko onda zarađuju one najveće zvijezde Bayerna ako je Benatia tada imao 88.000 funti sedmično... Benatia je u Bayernu inače igrao sa mnogim zvijezdama popu Neuera, Boatenga, Hummelsa, Kimmicha, Vidala, Marija Gotzea, Jamesa Rodrigueza, Francka Riberyja, Arjena Robbena...

Bivši defanzivac Španije i Barcelone Gerard Pique jednom je podijelio svoju platu na društvenim mrežama nakon što su izveštaji tvrdili da zarađuje nevjerovatnih 450.000 funti nedjeljno u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pique , koji je sada u penziji, podijelio je svoj platni list kako bi pokazao polovinu svoje godišnje plate, koja je iznosila 2 miliona funti. Kao rezultat toga, Pique je 2021. zaradio otprilike 4 miliona funti, što je oko 75.000 funti sedmično, dakle mnogo manje od onoga što se pisalo.

Kako god, taj novac je za mnoge obične smrtnike nedostižan i moraju da rade godinama da zarade ono što prosječan nogometaš zaradi za samo mjesec dana pa i manje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi