Delirijum u Baskiji: Bilbao srušio Real i izborio plasman u polufinale Kup Kralja!
FOTO: EPA

Presudio pogodak Berenguera

Delirijum u Baskiji: Bilbao srušio Real i izborio plasman u polufinale Kup Kralja!

Haris Zilić

Duel četvrtine finala španskog Kupa Kralja odigrali su Athletic Bilbao i Real Madrid.

Konačan rezultat utakmice glasio je 1:0 za tim iz Baskije.

Početak meča počeo je u znaku Athletica koji je u prvih 15 minuta imao dvije sjajne prilike preko Garcije, ali odbrana Reala je bila na nivou.

U 23. minuti velika prilika za domaće. Iker Muniain se sjajno snašao nakon jednog centaršuta, ali bio je neprecizan u završnici.

Real se probudio sredinom prvog poluvremena, izdvaja se pokušaj Kroosa u 33. minuti. Nova šansa za goste u 36. minuti, Vinicijus i Asensio su se spetljali u završnici napada.

Do kraja prvog poluvremena tim iz Baskije je imao još jednu priliku preko Muniaina, ostalo je 0:0.

Oglasi

Drugo poluvrijeme počinje prilikom za Bilbao, Garcija se našao u šansi u 50. minuti, bez promjene rezultata.

Tri minute kasnije sporna situacija u šesnaestercu Reala, sudija je pregledao VAR, ali nije bilo penala za Baskijce, domaćini su tražili penal misleći da je Nacho igrao rukom.

Real prijeti u 60. minuti preko Modrića, međutim odbrana domaćina je bila sigurna. Dvije minute nakon šanse za Modrića Williams pokušava za Athletic, ostalo je na semaforu 0:0.

Asensio je u 75. minuti dobro šutirao, Alvarez blokira njegov udarac i onda zatišje do 89. minute kada je nastala eksplozija oduševljenja u Baskiji.

U pomenutoj minuti večeras vrlo dobri Garcija uposlio je Berenguera koji pogađa mrežu reala za 1:0 i veliko slavlje tima iz Bilbaa. Taj pogodak se ispostavio i pobjednički te je Athletic tako izborio plasman u polufinale Kupa Kralja gdje ga čekaju Valencija, Rayo Vallecano i Betis.

Kupa Kralja - četrvtina finala:

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:0 (Berenguer 89')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Real je večeras zaslužio poraz.Prolazni rok prođe i ne znam šta vide u onom Rodrigu.Ne sjećam se nijedne utakmice da je dobro odigrao.Komplet ekipa je podbacila i ništa drugo nisu ni zaslužili do poraz.
9 3
Klicko
Satra ih Bilbao ko fap žabu.Probao je Manzano,stari madriđanin da pomogne sa 6 minuta nadoknade ali nije im pošlo za rukom.Bravo Bilbao!!!
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi