"Kupio sam sudiju za meč s PSG-om, a protivničke igrače smo drogirali"
S Tapijem na čelu Marseille je bio prvak Evrope

Bernar Tapi je bio moćnik svjetskog fudbala i veliki prevarant

"Kupio sam sudiju za meč s PSG-om, a protivničke igrače smo drogirali"

Edmir Škorić

Bernar Tapi je tvorac moćnog Marseillea, koji je bio prvak Evrope, ali ga pamtimo i po malverzacijama.

Tapi je krajem 80-ih i do sredine 90-ih bio jedan od najmoćnijih ljudi u svjetskom fudbalu, a svojevremeno je osuđen na osam mjeseci zatvora i dvije godine uslovno zbog namještanja utakmica.

Njegov dugogodišnji saradnik Marc Fratani je za Le Mond otkrio kako su se odvijale "mutne radnje".

"Igrao se u Parizu najveći derbi s PSG-om i sve je bilo završeno sa sudijama, a dan kasnije smo se sreli na jednom diskretnom mjestu d mu dam novac," ispričao je Fratani, pa je nastavio:

"U tom susretu igrači PSG-a su bili destabilizovani, pošto im je Tapi organizovao da se u vodu ubrizgaju psihoaktivne supstance. Ne znam kako je to uradio, ali bilo je očigledno".

Tako je jednom prilikom "uspavao" dvojicu igrača Rennesa...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Dva igrača Rennesa su prije naše utakmice popili sok od pmorandže u kojem je bila omamljujuća supstanca. To je bilo toliko jako da se jedan od njih jedva probudio u aotubusu po povratku u Rennes, a imao je i udes automobilom na putu od stadiona do kuće", kazao je Frantani.

U međuvremenu, bivši predsjednik Marseillea Bernard Tapi, govoreći za "Le Parisien", negirao je ove optužbe, nazivajući ih neprikladnim za otvaranje pitanja slučaja od prije 30 godina i poziva Marka Fratana, ako je kupio arbitra, da govori o sebi, odnosno da kaže gdje i kada je dao novac.

Top Komentari

Sliver
vama i treba sipati antifriz, koji je otrov svakako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi