Sud donio odluku: Kurt Zouma saznao kaznu zbog zlostavljanja mačke

Sada će biti pametniji

Sud donio odluku: Kurt Zouma saznao kaznu zbog zlostavljanja mačke

Haris Zilić

Početak šestog mjeseca donio je vijest koja je uzdrmala Ostrvo.

Defanzivac West Hama Kourt Zouma jutros je i zvanično osuđen na godinu dana, odluka je suda u Londonu.

Zouma je osuđen zbog zlostavljanja zaštićenih životinja u ovom slučaju mačke, tačnije zbog nezakonitog ponašanja prema svom ljubimcu.

Mačke spadaju u zaštićene kućne ljubimce u Velikoj Britaniji, tako da se svako uznemiravanje tretira kao prekrškaj koji može biti sankcionisan i zatvorskom kaznom, a u slučaju fudbalera West Hama, on će svoju kaznu odraditi kroz društveno-korisni rad.

Pored navedenog Zouma će nakon isteka kazne dobiti i zabranu od pet godina posjedovanja mačke kao kućnog ljubimca, ali također će dobiti nalog po kojem ne smije boraviti u prostorijama gdje su mačke, da li je to kod prijatelja, poznanika u kućama, dvorištu...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo će dosta uticati i na karijeru Kurta Zouma, a britanski mediji prenose vijesti da bi i West Ham mogao raskinuti ugovor s pomenutim fudbalerom. Ugovorom su vezani do ljeta 2025. godine.

Pored navedenog Zouma je skupio i 11 nastupa za selekciju Francuske, a današnja odluka bi mogla značiti da neće biti putnik na Mundijal u Katar.

Top Komentari

MKB10F16
Kad vidi macku najezi se
2 0
amadeus21
Dabogda i njega ovako sutali..krmak odvratni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi