Zouma ostao bez mačaka i novca, prijeti mu i zatvor, a u probleme je doveo i West Ham

Sve zbog šutiranja mačke

Zouma ostao bez mačaka i novca, prijeti mu i zatvor, a u probleme je doveo i West Ham

Eldar Ganibegović

Fudbaler West Ham Uniteda Kurt Zouma napravio je veliku glupost.

Na internetu je prije nekoliko dana viralan postao videozapis na kojem bivši fudbaler Chelseaja šutira i udara svoju mačku, što je naravno naišlo na veliki broj osuda i nefativnih komentara.

[twitter]https://twitter.com/emilyhewertson/status/1490811894197886981?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1490811894197886981%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Fborilacki-sport%2Fjan-blachowicz-kurt-zouma-prijetnja%2F418352[/twitter]

Nakon svega, Kraljevsko udruženje za zaštitu životinja oduzelo mu je mačke, a kažnjen je i sa 250.000 funti od strane West Ham Uniteda, odnosno neće primiti platu dvije sedmice.

Ono što najviše treba da ga brine jeste zakon u Francuskoj, čiji je Zouma državljanin, prema kojem zbog nasilja nad životinjama može završiti u zatvoru do čeetiri godine.

Ni sam West Ham United nije prošao bez loših posljedica. Osiguravajuće društvo "Vitality" suspendovalo je sponzorski ugovor s londonskim klubom, što će sigurno izazvati dodatni bijes prema Zoumi od strane čelnika Čekićara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zouma se nakon užasnog snimka javno izvinio svima i ističe da on i njegova porodica obožavaju mačke, no ne pije to mnogo vode.

"Želim se izviniti za svoje akcije. Nema opravdanja za moje postupke i zaista se kajem. Žao mi je zbog svih koje je ovaj snimak uznemirio. Želim vas uvjeriti da su naše dvije mačke dobro i zdravo. Moja porodica ih obožava i ovo je bio incident koji se nikad više neće ponoviti", rekao je Francuz.

Top Komentari

snupi
Kakav idiot moras biti da ovo uradis i jos to staviti na drustvene mreze. A koristenje njih je najveca glupost i jedno veliko zlo.
6 0
Mele
Nije ovo bilo klasicno nabijanje macke, spustio je nogu, udarac nije bas tako jak kao sto se prikazuje. Ali, mnogi su jedva docekali da ga kazne, da je udario dijete, manje bi bilo prasine nego za macku.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi