Hrvatski trećeligaš prodaje 16-godišnjaka Arsenalu za čak šest miliona eura!

Nevjerovatan posao

Hrvatski trećeligaš prodaje 16-godišnjaka Arsenalu za čak šest miliona eura!

Haris Zilić

Za neke klubove milionski transfer je misaona imenica, kao i za vwćinu liga, a u Hrvatskoj nevjerovatan posao rade i niželigaši, a sada je u centar pažnje ponovo došao tamošnji trećeligaš Kustošija.

U ovoj godini Kustošija je imala već jedan senzacionalan transfer kada su 18-godišnjeg Mikayila Fayea prodali Barceloni za pet miliona eura.

Sada su otišpli i korak dalje u ovom trećeligašu.

Kako piše Index.hr, Kustošija je sada blizu realizacije transfera 16-godišnjeg Dine Klapije koji bi vjerovali ili ne u januaru trebao put Londona i Arsenala za šest miliona eura.

Dakle, trećeligaš iz Hrvatske u 2023. godini od samo dva transfera zaradit će 11 miliona eura!

Oglasi

Nema sumnje da se treba skinuti kapa za ovakvo poslovanje jednom trećeligašu. Ovo bi senzacionalno bilo i da se dešava u nekim jačim fudbalskim državama, a ne u našem okruženju.

Klapija je u Kustošiju stigao ljetos iz akademije zagrebačkog Dinama, a prije toga je bio u akademiji New Yrok FC-a.

Interesanto da je bio na spisku U16 reprezentacije SAD-a, a kasnije se odlučio da nastupa za Hrvatsku gdje je već upisao dva nastupa za U17 reprezentaciju naših zapadnih susjeda.

Kustošija je inače jesen u Drugoj HNL, odnosno trećem rangu takmičenja zavšrila na sedmoj poziciji sa 23 boda, sedam manje od lidera Radnika iz Križevaca.

Ipak, u omladinskim pogonima Kustošija radi nevjerovatne stvari gdje im mogu pozavidjeti mnogi veliki evropski klubovi, ali i cijeli region.

Top Komentari

Zugi1
Prvo se informisite zvani „novinarcici“ Faye je prodan za 1,5m € a ne za 5!
2 1
gojazni_shljivack
ovo je inace bosnjak, iz krajine.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi