Ima 16 godina i na meti  je velikana, a tek treba izabrati reprezentaciju - u opticaju je i BiH

Pred Dinom je svijetla budućnost

Ima 16 godina i na meti je velikana, a tek treba izabrati reprezentaciju - u opticaju je i BiH

Edmir Škorić

Poznati insajder za transfere Fabrizio Romano objavio je kako klubovi kao što su Manchester United i Salzburg pregovaraju oko transfera talentovanog Hrvata koji ima pravo nastupa i za BiH.

Iz NK Kustošija ponikli su mnogi sjajni igrači, uključujući i Mislava Oršića, Lovru Majera, Kristijana Lovrića i svi oni uglavnom su se nastavljali razvijati u većim klubovima, a ljetos se dogodila prava senzacija jer je iz ovog kvarta senegalski defanzivac Mikayil Faye prešao u Barcelonu za 4,4 miliona eura uz 20 posto od narednog transfera, dok bi uz razne bonuse cifra mogla das se popne i do vrtoglavih 12 miliona. Zbog toga su brojni skauti na utakmicama Kustošije, a sada se nazire novi veliki posao.

Novi dragulj iz Kustošije je Dino Klapija, kojeg žele mnogi evropski velikani. 16-godišnjeg napadača otkrio je hrvatski agent Andy Bara dok je igrao za New York City, klub koji je u suvlasništvu šefova Manchester Cityja.

Mnogi timovi se raspituju za kadetskog reprezentativca Hrvatske i njegov agent je svjestan da bi već ovog ljeta moglo doći do transfera, iako su veće šanse da se to dogodi na zimu. Manchester United je jedna od ekipa koja ga planira dovesti u svoj redove.

Trenutno je u Dinamu, igraće za kadete ili juniore Modrih kako bi se dodatno razvio, ali samo je pitanje vremena kada će napraviti senzacionalan transfer.

Oglasi

Klapija ima dvostruko državljanstvo, američko i hrvatsko, a uskoro bi trebao donijeti odluku o tome gdje će nastaviti reprezentativnu karijeru. No, s obzirom na to da su mu roditelji porijeklom iz BiH, postoji nada da bi mogao obući dres Zmajeva.

Nogometni savez BiH već se raspitivao za mladog napadača, ali on je navodno odabrao Hrvatsku, čiji dres nosi u kadetskoj selekciji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Definitivno je riječ o igraču koji je jako talentovan i o kojem će još biti puno govora u budućnosti, pa je šteta da ga nećemo gledati u dresu reprezentacije BiH, mada je ta opcija i dalje otvorena i nije isključena dok god Dino ne upiše prve zvanične minute u dresu seniorske selekcije neke druge reprezentacije.

No, ukoliko Klapija ostane pri svom izboru i zaigra za reprezentaciju Hrvatske ispred BiH, neće biti ni prvi, vjerovatno ni posljednji koji je to učinio. Mnogo je u prošlosti sjajnih igrača koji su imali pravo nastupa za Bosnu i Heregovinu, ali im je srce drugačije odlučilo.

Top Komentari

limvotemirvah
Ako je dijete Hrvat iz Hrvatske koji nastupa za hrvatsku kadetsku repku, kako je onda u opticaju za BiH? Jer mu je neka baka iz BiH, sta li? Samo radi klikova pisete.
2 0
plemic
ako je dečko kako ga opisašte, taj neće u bosnu ni turistički doći.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi