Fabrizio Romano potvrdio neobičan transfer: Iz NK Kustošija u Barcelonu, a htio ga Zrinjski!

Katalonci su doveli mladog nogometaša

Fabrizio Romano potvrdio neobičan transfer: Iz NK Kustošija u Barcelonu, a htio ga Zrinjski!

Edmir Škorić

Ugledni novinar i transfer guru Fabrizio Romano objavio je večeras ekskluzivno kako je Mikayil Faye novi igrač Barcelone, a interesantno da dolazi iz redova hrvatskog niželigaša NK Kustošija.

Faye je rođen 2004. godine i povezivao se sa Chelseajem te Borussijom Dortmund, ali ovaj talentovani nogometaš na kraju je odabrao Barcelonu, dok će njegov klub dobiti pet miliona eura plus bonuse.

Bio je standardan kadetski reprezentativac Senegala, a za U17 selekciju svoje države upisao je deset nastupa.

Faye igra na poziciji štopera i interesantno da ga je pratio aktuelni bh. prvak HŠK Zrinjski, ali kada je stigla ponuda Barcelone, tu se sve završilo.

Fayea je hrvatskom klubu preporučio nekadašnji veznjak Dinama Mathias Chago, a konačno ga je doveo jedan od najboljih hrvatskih menadžera Andy Bara.

Oglasi

U aktuelnoj sezoni Senegalac je odigrao 14 utakmica u 2. ligi HNL te je postigao jedan gol uz jednu asistenciju.

Ovaj 186 centimetara visoki defanzivac sada će pokušati da se nametne u Barceloni, a sigurno je da će postepeno dobijati priliku, mada nije isključeno da odmah ode i na posudbu.

No, o tome će ipak odlučiti u Kataloniji na čelu sa trenerom Xavijem, koji sada ima veliki broj defanzivaca na raspolaganju.

Oglasi

Toplak: Mali je fenomenalan

''Mali nije dobar, fenomenalan je. On je došao da ode. Pogledajte na YouTubeu snimke utakmice reprezentacije Senegala pa ćete vidjeti o kakvom igraču se radi. Zvijer, a ne igrač. Ono što moram napomenuti je da kod mene igra s pola snage. Nije prošao pripreme i Kustošija mu je poligon za dalje, a što znači 'dalje', mogu samo nagađati'', rekao je u nedavnom razgovoru za Index trener Samir Toplak.

Čini se da je Xavi najavio veliko pojačanje: "Razgovarao sam s njim.."

Nadala se cijela Barcelona da će Leo Messi biti novo pojačanje za njihovi tim, ali sada je jasno da od toga nema ništa.

Xavi se naravno mora okrenuti drugim fudbalerima, a jasno je da će morati da dovede jednog ili dva vezna fudbalera.

Nakon odlaska Sergija Busquetsa, Barcelona je počela da traži nasljednika, a jedan od kandidata je dugogodišnji veznjak Bayerna Joshua Kimmich.

Čini se da je Xavi u posljednjoj izjavi u kojoj je govorio upravo o Kimmich možda čak i najavio njegov transfer u Barcelonu.

Oglasi

"Razgovarao sam s njim u Kataru. Sreli smo se tamo i rekao mi je da je moj veliki fan" rekao je Xavi, te je dodao:

"Dolazak u Barcelonu? Ima ugovor sa Bayernom tako da to zavisi od njega. Pogledajte Lewandowskog, on je primjer igrača koji je želio da dođe", završio je Xavi.

Ukoliko dođe adekvatna ponuda iz Katalonije, Kimmich bi mogao da ode, ali vjeruje se da je u svemu ključna želja igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, nema ništa protiv transfera u Barcelonu, nakon svih dešavanja u Minhenu. Očito se Nijemac malo i zasitio Bundeslige koju je sezonama osvajao.

Konkretno, 28-godišnjak ima čak osam bundesligaških naslova, dok je također osvojio i Ligu prvaka. Ove sezone je dao pet golova uz šest asistencija na 33 meča Bundeslige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Koliko para, toliko muzike. Za katalonsku sirotinju i ovo je plafon. To je njihova realnost :-(
2 4
Krivaja Zavidovići
Legenda kaže da je htio da dođe u Zrinjski iako je imao ponude Chelsea i dormundske Borussije, ali javila se Barsa i otela Zrinjskom već viđeno pojačanje...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi