Legendarni Nizozemac nakon samo 176 dana otjeran iz kluba

Dobio otkaz

Legendarni Nizozemac nakon samo 176 dana otjeran iz kluba

E. Oštraković

Legenda Nizozemskog nogometa, Dirk Kuyt, više nije trener ADO Den Haaga, a razlog otkaza su loši rezultati koje je ekipa pružala pod njegovim vodstvom.

Za Kuyta je ovo bio prvi samostalni posao trenera, a završio je nakon samo 176 dana, te je to pomalo i sramotno ako znamo kakav je nogometaš bio, te da je legenda u svojoj zemlji.

Kuyt je imao užasan start sezone i to do te mjere da je to bio najlošije otvaranje prvenstva u historiji kluba.

Oni su u prve tri utakmice upisali tri poraza, te su primili čak devet golova, a to im se nikada prije nije dogodilo.

Imao je Kuyt i nekoliko lijepih trenutaka u klubu, kao što su pobjeda protiv Zwollea od 1:2, te protiv FC Eindhovena od 1:0.

Međutim, njegov tim nikada nije bio konstantan, te se nakon šesnaest odigranih utakmica, nalaze se na sedamnaestoj poziciji.

Oglasi

Nisu ostvarili niti jednu pobjedu u posljednjih pet utakmica, a sve to bilo je dovoljno da Kuyt postane bivši trener ovog kluba.

Otežavajuća okolnost bila je i to što je tehnični direktor kluba, Daryl Janmaat iznenada otpustio dva ključna igrača.

Radi se o Thomasu Verheydtu i Ricardu Kishni, a obojica su napustila klub nakon prepirke sa Janmaatom, te nikome nije jasno šta se tačno desilo.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Još uvijek nije poznato ko će naslijediti Kuyta, ali je sigurno da će imati pune ruke posla kako bi klub vratio na pravi put.

A kada je riječ O Kuytu, njemu je prvi posao završio neslavno i ostati će urezan u sjećanje da nije uspio u onome što je htio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi