Kvakić: Možemo do četvrtog uzastopnog plasmana na Evropsko prvenstvo
Amar Kvakić je oduševio stručni štab kadetske reprezentacije i vjerovatno će u elitnom krugu kvalifikacija komandovati našom odbranom

Mladi fudbaler Kapfenberga optimističan

Kvakić: Možemo do četvrtog uzastopnog plasmana na Evropsko prvenstvo

Adnan Beganović

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je dva prijateljska susreta sa Slovenijom u Zenici.

U okviru priprema za elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naši mladi fudbaleri su u Zenici ugostili odgovarajuću selekciju Slovenije.

U prvom meču naši mladi fudbaleri su slavili rezultatom 2:1, dok su u uzvratu Slovenci bili bolji (2:1), a svoje prve minute u nekoj od reprezentativnih selekcija upisao je i Amar Kvakić.

Mladi stoper Kapfenberga deset dana prije duela sa Slovenijom boravio je u kampu kojeg je organizirao Nogometni savez Bosne i Hercegovine i zadovoljio je ukuse struke pa je sve izvjesnije da će i u elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo komandovati našom odbranom.

"San svakom igrača je zaigrati za neku od nacionalnih selekcija. Uz mnogo truda i odricanja znao sam da ću dobiti priliku da pokažem koliko mogu i doista sam presretan zbog debija u reprezentaciji", govori Kvakić za SportSport.ba i osvrće se na duele sa Slovenijom:

"U prvom susretu sa Slovenijom smo bili bolji što je na kraju i rezultat pokazao. Nismo bili u podređenom položaju ni u uzvratu ali smo na kraju pretrpjeli poraz. Ostaje žal zbog toga iako se radi u prijateljskim mečevima."

U elitnom krugu kvalifikacija kadetska reprezentacija će odmjeriti snage sa Belgijom, Norveškom i Mađarskom.

"Nama je najvažnije da u kvalifikacijama budemo pravi i da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako ali mislim da možemo ravnopravno igrati sa Belgijom, Norveškom i Mađarskom. Bio bi to četvrti uzastopni put da se plasiramo na smotru najboljih kadetskih selekcija Starog kontinenta i mislim da smo u stanju to uraditi".

Da se radi o talentovanom igraču govori i to da bi već u petak sa nepunih šesnaest i pol godina mogao debitovati za prvi tim austrijskog prvoligaša Kapfenberga.

"Od januara treniram sa profesionalnim timom. U Austriji, pogotovo u Prvoj ligi, se mnogo pažnje posvećuje mladim igračima pa je tako i u Kapfenbergu", ističe mladi bh. defanzivac.

"Vidjet ćemo, spreman sam za debi i uvjeren sam da ću opravdati povjerenje struke. Već u petak ću vjerovatno biti u kadru za meč sa Floridsdorferom, a da li ću upisati debi odlučit će trener", zaključio je mladi Kvakić za kojeg i selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Adin Mulaosmanović ima samo riječi hvale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi