Drama na Islandu, veliko slavlje u Albaniji
FOTO: EPA

Kvalifikacije za SP 20202. godine

Drama na Islandu, veliko slavlje u Albaniji

Haris Zilić

Nastavljene su kvalifikacije za SP 2022. godine u evrpskoj zoni.

Od 18 sati odigrana su četiri duela petog kola.

U grupi I Engleska je očekivano sa ubjedljivih 4:0 savladala Andoru. Lindgard je postigao dva gola, Kane i Saka po jedan.

U istoj grupi Albanija je sa 1:0 savladala Mađarsku, a heroj je bio napadač Southamptona Broja koji je postigao pogodak u 87. minuti utakmice.

Drama je viđena na Islandu u grupi J.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sjeverna Makedonija je vodila 0:2 protiv Islanda golovima Velkovskog i Alioskog, ali Islanđani su se vratili u meč golovima Bjarnasona i Gudjonshena i meč je završen rezultatom 2:2.

U grupi C Bugarska je veliki bod iz Italije potvrdila trijumfom protiv Litvanje rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Chochev u 82. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti