Prosinečki okuplja Zmajeve 21. januara u Zenici
Prvi Robijev spisak će umnogome ovisiti i od toga hoće li inostrani klubovi za koje nastupaju naši reprezentativci dati dozvolu svojim fudbalerima da se odazovu pozivu.

Ko se može nadati pozivu?

Prosinečki okuplja Zmajeve 21. januara u Zenici · Saznajemo

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki će već krajem januara debitovati na klupi naše selekcije, kada su zakazane prijateljske utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom.

Kako saznaje SportSport.ba, Prosičenki će Zmajeve okupiti 21. januara, tri dana prije polaska u SAD koji je zakazan za 24. januar.

U opticaju je 30-ak imena, ali jasno je da u Ameriku neće putovati prvi tim naše reprezentacije, daleko od toga. Svega nekoliko fudbalera na spisku trebalo bi biti iz inostranih, a većina iz bh. klubova. Također, na spisku će biti i nekoliko mladih reprezentativaca.

Nezvanično, pozivu se mogu nadati najbolji fudbaleri Premijer lige BiH kao što su Menalo, Ćavar, Bekić, Sarić, Ahmetović, Zakarić, Mihojević, Koljić, Zakarić, Graovac, Bilbija, Pirić..., dok je trenutno jedino sigurno ime na spisku Haris Medunjanin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prvi spisak Roberta Prosinečkog umnogome će ovisiti i od toga hoće li inostrani klubovi za koje nastupaju naši reprezentativci dati dozvolu svojim fudbalerima da se odazovu pozivu, s obzirom da se ne radi o zvaničnim FIFA-inim terminima za prijateljske utakmice.

Prvi meč je na rasporedu 28. januara u Los Angelesu protiv SAD-a, dok će tri dana kasnije biti odigran i meč sa Meksikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi