Kvržić otkrio šta mu je rekao Prosinečki: Vjerovao mi je...

Oduševio u meču protiv Finske

Kvržić otkrio šta mu je rekao Prosinečki: Vjerovao mi je...

Tridesetjednogodišnji Zoran Kvržić našao se u središtu pozornosti bh. javnosti nakon sjajne partije protiv Finske.

Malo ko je očekivao da će se Rijekin defanzivac uopšte naći u prvoj postavi, ali sjajnom partijom na desnom beku očarao je, kako selektora, tako i navijače koji su svaki njegov potez aplauzom nagradili.

Sve to danas, godi, Kvržiću koji je otkrio i što mu je Prosinečki rekao prije nego je dobio šansu u meču s Finskom.

"Razgovarao sam sa selektorom uoči utakmice i dao mi je do znanja da računa na mene. Rekao mi je da ću igrati i da uđem bez straha. Sigurno da gode pohvale, i on je imao povjerenje u mene i pružio mi priliku", rekao je Kvržić, čiju izjavu prenosi zvanični sajt Rijeke, a onda se osvrnuo na samu utakmicu.

"Postavili smo se kao favoriti i odigrali kompletnu utakmicu. Svi smo odigrali odlično. Bili smo pravi od početka i napravili ozbiljan posao", dodao je.

Prije same utakmice Zmajevi su imali i posebnog gosta. Motivacijski govor održao im je Tomislav Cvitanušić, poznati Ironman, maratonac, triatlonac i alpinist.

"Dan prije utakmice posjetio nas je Tomislav i napravio odličan posao, stvarno nas je dignuo prije utakmice. Ujedno, atmosfera na stadionu bila je odlična, od prve minute sjajno navijanje."

Za kraj se osvrnuo na večerašnji duel sa Grčkom. Naši fudbaleri nemaju prava na kiks.

"Nadamo se dobrom rezultatu. Ako budemo pravi kao protiv Finske, ne bi smjelo biti problema. Uvjereni smo da možemo do plasmana na Eeuro, pobjeda protiv Grčke bila bi veliki korak u tom smjeru", zaključio je Kvržić.

Top Komentari

MirzaBarucic
Covjek bukvalno eksplodirao protiv Finske. Da nam bude ziv i zdrav, pa akoBogda protiv Grcke veceras da odigra jos bolje.
15 1
izvoristine
Svaka cast.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi