Skandalozna odluka: Busquets otkrio šta mu je sudija rekao zašto nije poništen gol Mbappea

Taylor i pomoćnici napravili veliku grešku

Skandalozna odluka: Busquets otkrio šta mu je sudija rekao zašto nije poništen gol Mbappea

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske večeras je pobijedila Španiju sa 2:1 u finalu Lige nacija.

Francuska je uspjela da osvoji Ligu nacija nakon preokreta u drugom poluvremenu u kojem smo mogli uživati u fudbalu.

Španci su poveli sa 1:0 u 64. minuti kada je Oyarzabal pogodio nakon asistencije Busquetsa i to samo 20 sekundi nakon što su Francuzi pogodili prečku na drugoj strani.

Međutim, Trikolori su samo dvije minute kasnije izjednačili na 1:1, a u centru pažnje bio je Karim Benzema koji je zabio fantastičan pogodak.

Francuska je do potpunog preokreta došla u 80. minuti, ali iz dosta kontroverzne situacije. Hernandez je uposlio Mbappea koji je izašao sam ispred Simona i pogodio je za 2:1, ali činilo se da je bio ofsajd.

Na usporenom snimku vidjelo se da je Mbappe bio u ofsajdu i očekivalo se da će VAR poništiti gol, ali na iznenađenje svih to se nije desilo i Anthony Taylor je pokazao na centar.

Mnogima nije jasno kako Mbappe nije bio u ofsajdu i zašto je gol priznat, a odmah po završetku utakmice Busquets je otkrio kakvo objašnjenje im je dao sudija. Poznato je da je na snazi pravilo da kada protivnički igrač dirne loptu da tada počinje nova akcija, ali je nevjerovatno da je to u ovoj akciji bio slučaj.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Sudija nam je rekao da je Eric Garcia htio uzeti loptu i to je poništilo ofsajd jer ju je dirao. On je htio da uzme loptu kako ne bi došla do Mbappea koji je očito bio u ofsajdu. Takva odluka nema nikakvog smisla", rekao je Busquets.

Garcia je uklizao, ali nije skoro nikako promijenio smjer ove lopte koja je došla do Mbappea i zaista je nevjerovatno da iz VAR sobe nisu poništili ovaj gol Francuske koja im je na kraju donijela trofej.

Top Komentari

Trpim
Isto kao protiv Bosne priznaj im gol koji nije bio. Dosta više tih francuza.
24 4
Laporta
Citavu utakmicu odsvir'o kontraverzno
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi