Kolašinac ispao na centru, Mbappe je to znao kazniti

PSG vodi protiv Marseillea

Kolašinac ispao na centru, Mbappe je to znao kazniti

Esmer Oštraković

U toku je veliki francuski derbi između Marseillea i Paris Saint-Germaina, a gostujuća ekipa ima prednost od 2:0.

Gosti su bili favoriti na ovoj utakmici, ali malo ko je vjerovao da će u ovakvom derbiju nakon samo pola sata igre imati prednost od dva gola.

U glavnim ulogama kod oba gola bila su dva najbolja igrača PSG-a, a naravno jasno je da je riječ i Mbappeu i Leu Messiju.

Prvi gol postignut je u 25. minuti. Kolašinac je pokušao presjeći jedno dodavanje, ali je ispao, a za njim i još nekoliko igrača Marseillea.

Messi je sjajno povukao loptu, te je asistirao Mbappeu koji je reagovao hladnokrvno i matirao domaćeg golmana za vodstvo gostiju.

Gol Mbappea pogledajte OVDJE.

Oglasi

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0 za goste. Ovaj put su uloge bile zamjenjene. Mbappe je sjajno prošao po lijevoj strani i centrirao, a Messi je pogodio za 2:0.

Do kraja utakmice će Marseille imati jako težak zadatak da izbjegne poraz, ali naravno u fudbalu je sve moguće.

Messijev gol možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vrijedi dodati i to da je Messiju ovo bio pogodak broj 700 kada je riječ o golovima koje je postizao za sve klubove za koje je igrao.

Zaista postići takav gol u ovakvom derbiju je velika stvar.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Ništa novo da panja ispada..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti