Englezi u čudu: Nije jeo ni pio cijeli dan, iftario 13 minuta pred meč,  a onda je srušio Chelsea

Benzema u centru pažnje

Englezi u čudu: Nije jeo ni pio cijeli dan, iftario 13 minuta pred meč, a onda je srušio Chelsea

E. Čaušević

Napadač Real Madrida, Karim Benzema, odigrao je sinoć nevjerovatnu utakmicu protiv Chelseaja.

Kraljevi su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka uspjeli da dođu do pobjede od 3:1 na Stamford Bridgeu i ostvare odličan rezultat pred revanš utakmicu koja se narednog utorka igra u Madridu.

Real je na krilima nevjerovatnog Benzeme slavio sa 3:1, a francuski napadač je zabio sinoć hat-trick i još jednom pokazao da igra u zaista nevjerovatnoj formi.

Benzema je najzaslužniji što je Real uopšte došao u četvrtfinala jer je i u revanšu protiv PSG-a zabio hat-trick i odveo je Kraljeve dalje. Za Francuza je ovo bio drugi hat-trick zaredom u Ligi prvaka što je zaista impresivno.

Engleski mediji jutros bruje o nevjerovatnom Benzemi koji je ove sezone na 36 mečeva za Real Madrid zabio čak 37 golova i pokazao zbog čega je prva zvijezda najtrofejnijeg evropskog kluba.

Međutim, pored igre na terenu engleski mediji su u šoku jer je Benzema jučer postio cijeli dan, a onda je bez problema srušio prvaka Evrope.

Oglasi

Poznato je da je Benzema itekako posvećen vjeri islamu i da posti svaki ramazan, a tako je i ove godine. Englezi su u čudu kako Benzema jučer nije ništa ni jeo ni pio cijeli dan, a potom je odigrao takvu jednu utakmicu.

"Benzema je iftario tek 13 minuta prije početka utakmice, a onda je izašao na teren i zabio hat-trick na Stamford Bridgeu", piše SportBible.

Prije nekoliko dana Benzema je dao intervju u kojem je govorio o ramazanu i objasnio je da se odlično osjeća kada posti i da to nema utjecaj na njegove partije na terenu što je sinoć najbolje dokazao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To nema utjecaja na moje igre. Ramazan je dio mog života i post je obavezan u mojoj vjeri. Za mene je to jako važno i osjećam se dobro kada postim", objasnio je napadač kraljevskog kluba nedavno.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
poste gladna djeca ,u raznim djelovima svijeta,pa neizgledaju mocno i zdravo,samo trebaju psihu da usklade i nema problema.
0 14
Umbrella_Pot
Amin Kralju. Svaka cast. Primjer za mnoge. Ramazan Serif Mubarekosum .
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi