Pokazao pravo lice: Mbappeu su svi divili prije dvije sedmice, ali sve je to bio lukavi plan

Francuz je tada dobio ogromne simpatije

Pokazao pravo lice: Mbappeu su svi divili prije dvije sedmice, ali sve je to bio lukavi plan

Admin Čaušević

Nepuna tri dana nakon završenog finala Svjetskog prvenstva Kylian Mbappe je oduševio sve, pobrao je brojne simpatije, međutim početkom nove godine, pokazao je svoje pravo lice, reći će mnogi. 

Mbappe je u finalnom okršaju protiv Argentine odigrao preko 120 minuta, zabio je četiri gola računajući i penal pri raspuvacanju, ali je Katar napusti pognute glave jer su Trikolori izgubili.

Da ublaži poraz Mbappe je odmah odlučio da se priključi PSG-u. Htio je da sapere gorčinu igranjem utakmica. Mnogi su ostali u čudu odakle mu mentalna i fizička snaga da se tako brzo priključi ekipi.

Većina igrača i finalista Mundijala su otišli negdje na odmor, a francuski superstar se okrenuo fudbalu te je tako značajno promijenio sliku o sebi.

Mnogi ljubitelji fudbala na Mbappea gledaju kao hirotivog i bahatog dečka koji želi da bude glavni, ali nakon preranog povratka u PSG pobrao je brojne simpatije.

Oglasi

Ipak, početkom nove godine pokazao je svoje pravo lice. Zatražio je odmor od sedam dana, a u PSG-u nisu imali izbora nego da udovolje njegovom zahtjevu.

Interesantno da taj zahtjev dolazi nakon prvog PSG-ovog poraza u sezoni pošto je prvog dana nove godine Lens nadjačao Prinčeve sa 3:1.

Mbappeu se pridružio njegov jedini pravi prijatelj iz svlačionice Achraf Hakimi. Francuz i Marokanac su dobili po sedam dana odmora.

Dvojica sjajnih fudbalera su odlučila da odmor provedu u SAD-u, a sigurno će propustiti utakmicu francuskog Kupa u petak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako su nezardvojni prijatelji u noći sa ponedjeljka na utorak posmatrali meč NBA lige između Brooklyn Netsa i San Antonio Spursa. Taj duel su domaći riješili u svoju korist 139:103.

Sreća za PSG što se nakon produženog odmora u ekipu vraća Lionel Messi i već od danas će biti prisutan na treninzima.

Oglasi