Kylian Mbappe odabrao naredni klub, a dva evropska velikana je ohladio zahtjevima koje je postavio!
Arsenal i Liverpool bili su zainteresovani za Kyliana Mbappea,

Englezi se brzo povukli

Kylian Mbappe odabrao naredni klub, a dva evropska velikana je ohladio zahtjevima koje je postavio!

Eldar Ganibegović

Vjerovatno da nema kluba na svijetu koji ne bi volio imati Kyliana Mbappea u svom timu. Međutim, kratka je lista onih koji mogu da ga priušte, pa su tako i dva velikana ohlađena nakon što su saznala finansijske zahtjeve.

Svima je vjerovatno muka od špekulacija oko Kyliana Mbappea. Kako prosječnom pratiocu fudbala, tako i nama novinarima od pukog prenošenja najnovijih dešavanja oko njega i drugačijih informacija iz dana u dan.

Međutim, sada su neki ugledni mediji prenijeli da je Francuz donio odluku. Navodno je izabrao kao novu destinaciju Real Madrid i svima će nam svanuti kada na kraju sezone i on saopšti konačnu odluku.

Jasno, PSG je htio da ga zadrži i da mu produži ugovor. Dokaz za to je i nevjerovatna ponuda koju su čelnici prvaka Francuske stavili na sto.

Čini se ipak kako je Mbappeu sportski motiv ovdje preći. Shvatio je kako će s PSG-om teško osvojiti Ligu prvaka i boriti se za Zlatnu loptu, pa je odlučio, navodno, da pređe u Real Madrid za platu od 35 miliona eura godišnje, duplo manje nego što ima u PSG-u.

Oglasi

Međutim, trebao bi da zaradi oko 125 miliona eura za godinu dana kroz razne bonuse. Taj iznos bio bi mu isplaćen u 12 rata.

Liverpool i Arsenal brzo ohlađeni

Dva engleska tima i evropska velikana koji su bili zainteresovani za njegove usluge su Liverpool i Arsenal. Međutim, veoma brzo su shvatili da za njih nema mjesta u trci za njegov potpis.

Kako navodi Mundo Deportivo, dva velikana Engleske brzo su se povukla iz pregovora nakon što su saznali kakvu platu traži Francuz.

Ako bi neko iz Engleske u ovom momentu mogao platiti ono što on želi, onda je to Manchester City. No, gotovo je nemoguće da vidimo njega i Erlinga Haalanda u istoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostaje da vidimo šta će biti. Ništa nije gotovo dok sve ne bude zvanično objavljeno, no u ovom momentu je sjajni ofanzivac bliže Real Madridu, nego li ostanku na Parku prinčeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta ce luzerpool i arsenal hahahaha samo jedan najveći Real Madrid
1 0
Realno01
Ostaje on u PSGu i to je to
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi