Nakon Kloppa završava se još jedna era na Anfieldu: Odlazi i Mohamed Salah, a zna se i gdje
Sin vjetra bi mogao napraviti jedan od najvećih transfera ikad (AP Photo/Themba Hadebe)

Sve je spremno za veliki posao

Nakon Kloppa završava se još jedna era na Anfieldu: Odlazi i Mohamed Salah, a zna se i gdje

M. Šljivak

Jurgen Klopp odlučio je napustiti Liverpool nakon gotovo devet godina na klupi Redsa, ali čini se kako Nijemac nije jedini koji će napustiti Anfield. Njegovim putem bi mogao i Mohamed Salah za kojeg Al-Ittihad nudi nestvarnih 200 miliona funti.

Liverpool na kraju ove sezone čekaju poprilične promjene. Iz kluba nakon gotovo devet godina odlazi Jurgen Klopp, a i igrački kadar bi se mogao značajno promijeniti.

S Anfielda bi nakon sedam sezona mogao otići i Mohamed Salah. The Athletic tvrdi da je Al-Ittihad iz Saudijske Arabije krenuo po egipatskog napadača i spremni su ponuditi Redsima nestvarnih 200 miliona funti za njegove usluge.

Ponuda je to koja se ne može odbiti. Salah ima još godinu dana ugovora s Redsima, uskoro će proslaviti i 32. rođendan, pa je ova ponuda Al-Ittihada ogromno iskušenje za engleskog velikana.

I sam Salah će sasvim sigurno dobiti enormnu novčanu ponudu. Još uvijek se ne zna o kakvim ciframa se radi, ali bi mogao postati jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Oglasi

Liverpool teško da će odbiti ponudu od 200 miliona funti za čovjeka koji ubrzo puni 32 godine i kojem ugovor ističe u junu 2025. Ipak, sve je do Salaha i njegove želje za odlaskom, te će on na kraju imati priliku da sam odluči.

Salah je već sedam godina član Redsa i uspio je osvojiti gotovo sve što je želio. Postao je istinska fudbalska zvijezda i navijači Liverpoola će ga zauvijek pamtiti.

Ove sezone je u 27 odigranih utakmica na učinku od 18 pogodaka i devet asistencija, a ukupno je u 332 odigrane utakmice zabio 204 gola uz 88 asistencija.

Podsjetimo, on je prije dolaska na Anfield nosio dres Rome, Fiorentine, Chelseaja, Basela i egipatskog El Mokawloona.

Oglasi

Al Hilal također zainteresovan za Salaha

Pored Al-Ittihada za usluge egipatskog reprezentativca zainteresovan je i drugi saudijski velikan Al-Hilal.

Ipak, ponuda ovog kluba mnogo je manja od one Al-Ittihada. Ona iznosi 'samo' 100 miliona eura i sigurno da je za sada njihov rival u prednosti.

Engleski mediji navode da su jako velike šanse da Egipćanin napusti klub sada kada je jasno da ide i Jurgen Klopp i čini se kako završava još jedna velika era na Anfieldu.

Saudijci su za ljeto najavili novi napad na evropsko fudbalsko tržište. Neće štediti novac kao što to nisu činili ni prošlog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve je krenulo u zimu prošle godine kada je Cristiano Ronaldo potpisao za Al Nassr, a zatim su redom u Saudijsku Arabiju stizala velika imena svjetskog fudbala među kojima su Karim Benzema, Roberto Firmino, Neymar, N'Golo Kante i drugi...

Nema dileme da će i tokom ljeta bogati šeici ponuditi cifre koje se ne mogu odbiti i vidjet ćemo i kome.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AlphaStrong
@BosanskaSvedska šta misliš da ga angažuju zvezda ili partizan, obzirom da im je ostalo para poslije prodaje imt-ova onim za Hag. Ne znam kakvo je mišnjenje našeg jarana @HamzaVojvoda
2 0
user1674297497
Za 200 miliona bez razmišljanja ga treba prodati,i to u 32 godini,i dovesti Rafaela Lea iz Milana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije