Konačno otkriven stvarni razlog Kloppovog odlaska, odabrao je i novi klub: "Uzbudljiv izazov"

Britanski mediji su analizirali situaciju

Konačno otkriven stvarni razlog Kloppovog odlaska, odabrao je i novi klub: "Uzbudljiv izazov"

Admin Čaušević

Juergen Klopp će na kraju sezone poslije skoro devet godina napustiti Liverpool. Dvije sedmice nakon što je odluka postala javna otkriveni su razlozi zašto Nijemac odlazi sa Anfield Roada.

Od strane britanskih medija se pojavila snova teorija koja sugeriše da Klopp napušta Liverpool jer vjeruje da ga igrači više ne trebaju toliko kao što je to bio slučaj do sada.

Navodno njemački trener osjeća da je da je njegova ekipa dosegla nove visine brže nego što se očekivalo. Unatoč mukama prošle sezone, Klopp je uspio vratiti svoju tim na pravi put.

Sada, sa izmijenjenim timom Liverpoola Klopp osjeća da može otići uzdignute glave te da se svom nasljedniku ostavlja odlično naslijeđe, prenosi ugledni Telegraph.

Da se Liverpool borio držati korak za vodećim timovima Premiershipa Klopp bi možda bio motivisan ostati duže, pogotovo jer mu ugovor traje do 2026. godine.

Oglasi

U međuvremenu je Metro otkrio i gdje bi Klopp trebao nastaviti karijeru. Riječ je o Barceloni kojoj pod hitno treba karizmatičan i sjajan trener.

"Barcelona traži novi smjer, a Klopp bi mogao biti arhitekt njihovog oživljavanja. Pelazak u Barcelonu predstavlja uzbudljiv izazov za Kloppa, nudeći mu priliku da svoju filozofiju utisne u još jedan od elitnih europskih klubova", kazao je novinar Chris Davie.

Odmah nakon što je obznanio vijest da napušta Reds počelo se špekulisati o Kloppovoj budućnosti te je Barcelona pala u prvi plan.

I sadašnji trener Katalonaca, Xavi Hernandez, je potvdio da diže sidro kada se okonča sezona te će njemačkom treneru biti otvoren put da preuzme jedan od najslavnijih klubova svijeta.

Oglasi

Kada je na jesen 2015. godine preuzeo Liverpool Redsi su bili u ozbiljnoj krizi identiteta baš kao i danas Barcelona. U međuvremenu je s njima osvojio sve što se može osvojiti.

Vidjeti Kloppa na klupi Blaugrena bi sigurno bilo zanimljivo pošto se njegova vizija fudbalske igre savršeno poklapa sa Barceloninim DNA i težnjom ka napadačkom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, jasno je da je Engleska za njega već otpisana jer je poručio da u toj zemlji neće trenirati niti jedan drugi klub osim Liverpoola, tako da ponude ostalih klubova s Otoka u startu otpadaju.

Sigurno je da nas čeka itekako uzbudljivo ljeto kada Klopp napusti Liverpool, a da li će uzeti godinu dana odmora kako je najavio ili će odmah potražiti novi posao ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...znaci lik javno rekao da sljedecih godinu dana sigurno nece nikoga trenirati i da ide na odmor,a mozda cak i u penziju,ali tamo neki kvazi novinar zna bolje od Kloppa koga ce on preuzeti i to ni manje ni vise nego Barcelonu koja grca u dugovima i koja svake sezone igrace ucjenjuje da moraju pristati na smanjenje plate ili idu na tribine...Klopp je jedan od najplacenijih trenera u Europi,jedva ceka da se sa ovim cigama iz Barcelone nateze i da mu oni svake sezone smanjuju platu AHHHAHAHAHAHAHAH...
0 1
Gaston
Joj druze de napusi se kurca vise ziv bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti