Mbappe bio na pragu Barcelone, ali je dogovor propao

Smatrali su da Mbappe ne vrijedi

Mbappe bio na pragu Barcelone, ali je dogovor propao

E. Škorić

Junior Minguella, agent talentovanog francuskog napadača Kyliana Mbappea, kazao je u jednom intervjuu da je PSG-ov napadač 2017. godine mogao završiti u Barceloni, ali tadašnje rukovodstvo katalonskog kluba nije htjelo da ga angažuje.

Mbappe je u utorak navečer potopio Barcelonu s hat-trickom na Camp Nou u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i uz Erlinga Haalanda je definitivno nogometaš od kojeg se u budućnosti najviše očekuje da postane "novi Ronaldo ili Messi".

A svojevremeno je, dok je još igrao za Monaco i razmatrao odlazak u veliki klub, Mbappe želio da ide u Barcelonu...

"Njegova želja bila je da igra u Barceloni, ali na Camp Nou su tada inzistirali na Ousmaneu Dembeleu, dok su za Mbappea pojedini članovi uprave Barcelone kazali da je niko i ništa, da nije napravio ništa čime bi zaslužio da bude član tako velikog kluba i da bi biilo suludo potpisati ga za preko 100 miliona eura", rekao je predstavnik napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On također dodaje da je bio dogovor vrijedan 130 miliona eura, da je Mbappe trebao da zarađuje 10-16 miliona po sezoni, ali da je ipak Barcelona više vjerovala u tada Borussijinog talenta Dembelea.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alemka3012
Inače je Barcelona poznata po svojim jakim transferima
6 1
Mele
Ovaj Danac je zasluzio dres, tako velikog kluba, pa Prince, Vidal, Coutinjo, svi su se proslavili igrajuci za usraonu.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi