Lewandowski izabrao narednu destinaciju, već je rekao Zahaviju da počne pregovore

Napušta Bayern

Lewandowski izabrao narednu destinaciju, već je rekao Zahaviju da počne pregovore

Admin Čaušević

Vjerovatnoća da Robert Lewandowski napusti Bayern je i više nego velika. 

Sjajni napadač Bavaraca ima još sezonu ugovora s velikanom iz Bavarske, ali obje strane ne uspjevaju pronaći zajednički jezik oko nastavka saradnje.

Katalonski Sport je u četvrtak ujutro donio pomalo nevjerovatnu vijest prema kojoj je Lewandowski odlučio da se priključi Barceloni.

Navodi se da kapiten Poljske već pritišće svog menadžera Pinija Zahavija da započne pregovore s Barcelonom i Juanom Laportom.

Lewandowski nakon osam godina ima želju da promijeni sredinu te se okuša u nekom drugom klubu kako bi dobio još veće priznanje na međunarodnom nivou.

Barca je prema Sportu spremila ugovor do 2026. godine, a transfer bi trebali ubrzati i dobri odnosi Zahavija i Laporte.

Oglasi

Osim što je gol-mašina razlog zašto na Nou Campu žele Lewandowskog je njegov maksimalni profesionalizam te svojim ponašanjem na i van terena može poslužiti kao primjer mlađim igračima.

Stvar Bayerna je da se treba produžiti ugovor i da nema potrebe da Lewandowski napušta Minhen što je i Hasan Salihamidžić rekao nekoliko puta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Prvi put čujem za nešto tako", krajem je februara kazao Lewandowski o Bayernovoj ponudi za produžetak saradnje.

Lewandowski je za Bayern na 336 utakmica postigao 339 golova. Oborio je mnogobrojne rekorde i s Bavarcima je osvojio najvažnije trofeje u klupskom fudbalu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
A mi citamo dugih 8 godina SportSport clanke kako je Lewa presao, prelazi, sve dogovoreno, napusta,nije zadovoljan....bla bla bla. Skinite se vise zar nije dosta , frajer nije niti ce preci ocito. Pogotovo u U Barcu sa koje se ne skidate zbog jedne(1) utakmice dobre. Kakvi likovi majko moja......
6 3
denimen9
Barca se vratila, Real nije nikada ni posustao.. back to good old day oleeeee!
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi