Aktivirana otkupna klauzula za Ousmanea Dembelea!

PSG povukao očekivan potez

Aktivirana otkupna klauzula za Ousmanea Dembelea!

Eldar Ganibegović

Ousmane Dembele ovog ljeta se konstantno se povezuje s prelaskom u francuski PSG, a sada je klub koji vodi Luis Enrique odlučio da aktivira otkupnu klauzulu za ovog igrača.

PSG je odlučio da aktivira otkupnu klauzulu Ousmanea Dembelea nakon što nije uspio dovesti Bradleya Barcola iz Lyona.

Prvak Francuske je ponudio 30 miliona eura za 20-godišnjeg Francuza, a kako razlika u troškovima koje bi transfer Ousmanea Dembelea nosio nije velika, odlučili su da pokušaju da dovedu igrača Barcelone, javlja novinar Fabrizio Romano.

Iako je PSG spreman platiti 50 miliona eura za dovođenje Dembelea, njegov prelazak na Park prinčeva je i dalje daleko od završenog.

Sve zavisi od volje igrača, od kojeg se očekuje da da odgovor i izjasni se gdje želi nastaviti karijeru - ostati u Barceloni ili otići u PSG. 

Oglasi

Ousmaneu Dembeleu je ostala još samo godina dana ugovora sa Barcelonom i Katalonci bi ga radije prodali ovog ljeta ako ne želi da produži ugovor.

U PSG-u očekuju brz odgovor od bivšeg igrača Borussije Dortmund, jer se od 1. augusta otkupna klauzula udvostručava.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ako Dembele pređe u PSG za 50 miliona eura, zanimljivo je da će samo pola tog iznosa otići Barceloni, a pola agentu fudbalera. 

Interes za Dembelea je jasan znak da PSG i zvanično ne računa na usluge Kyliana Mbappea koji je isključen iz tima zbog odbijanja produženja saradnje i on će vjerovatno napustiti klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Ganibegovicu, ako igrač još nije pristao na prelazak u PSG kako su onda oni aktivirali otkupnu klauzulu?!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi