Mbappe postavio ultimatum: "Ili dovedite tog igrača ili odlazim!"

Želja francuske zvijezde je jasna

Mbappe postavio ultimatum: "Ili dovedite tog igrača ili odlazim!"

A. Čaušević

Čini se da PSG i Kylian Mbappe nastavljaju sa svojim "davanjem i uzimanjem", posebno kada odnosi između pariškog kluba i francuskog superstara u posljednje vrijeme ni nisu baš najbolji.

Prije nego što je produžio ugovor Mbappeu je PSG ispunio mnogo želja, isto se nastavilo i tokom sezone, a od ove sedmice je prekomandovan u zamjenika kapitena.

Kada je produživao ugovor osim plate od 50 miliona eura tražio je i da on na neki način bude vođa ekipe te da određuje ko treba potpisati, a ko ne kako bi se tim osnažio.

Britanski tabloid The Sun je u petak donio vijest o posljednjem Mbappeovom zahtjevu koji je postavio pred čelnike PSG-a ukoliko žele da ostane na Parku prinčeva.

Naime, Mbappe je postavio ultimatum da će otići iz PSG-a ukoliko na ljeto ekipu ne pojača njegov stari poznanik Bernardo Silva.

Oglasi

Francuski ofanzivac je čelnicima PSG-a (pre)poručio da na ljeto krenu po portuglaskog fudbalera kako bi pojačali vezni red što se čini kao slabiji dio tima ekipe koju vodi Cristophe Galtier.

Svoje prve godine kao senior Mbappe je proveo u Monacu zajedno sa Silvom, zajedno su sa Kneževima osvojili Ligue 1 i dogurali do polufinala Lige prvaka 2017. godine.

Dovođenje Silve na Park prinčeva moglo bi se pokazati kao ključno za ostanak Mbappea, barem tako tvrde mediji sa Ostrva.

Odlični ofanzivac se već neko vrijeme povezuje sa Barcelonom, ali je sve propalo nakon što je Frankie De Jong podigao formu te su Građani odbili transfer.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sam Silva je ranije izjavio da mu je san da karijeru završi u matičnoj Benfici. Međutim prije nego što se to dogodi pred njim je još nekoliko sezona vrhunskog fudbala.

Ugovor portugalskog ofanzivca sa Manchester Cityjem važi do ljeta 2025. godine i pariškim Svecima će biti potrebno minimalno 80 miliona eura da ga dovedu.

Top Komentari

PapaK
Lik se hladno karidnjao sa *shemaleom*, hahahahaha, koji je ovo bolesnik jbt =)))) I sta, on je uzor mladjim generacijama? Pa za ovog proljeva od covjek, Ronaldo dodje kao reis-l-ulema.
4 2
Kako samo treba ove igrace izsamarat i prizemljit him. Pa kud ovo vise vodi. Smak svijeta ce boga mi mog
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi