Mbappe lažnjakom nikoga prije nije tako osramotio, defanzivcu Nizozemske nije bilo do života

Baš ga je "poslao po ćevape"

Mbappe lažnjakom nikoga prije nije tako osramotio, defanzivcu Nizozemske nije bilo do života

Endin Čaušević

Francuska je sinoć u Parizu pregazila Nizozemsku sa 4:0 u meču prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a ponovo je blistao sjajni Kylian Mbappe koji je uspio da postigne dva gola. No, o onome što je uradio defanzivcima Nizozemske sinoć još će se dugo pričati.

Francuzi su fantastično otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i pokazali su svoju snagu u derbiju kola protiv Nizozemske koja je sinoć u Parizu izgledala potpuno bespomoćno.

Trikolori su do prednosti stigli već u drugoj minuti kada je Mbappe uposlio Antoinea Griezmanna koji pogađa za 1:0. Svega šest minuta kasnije bilo je 2:0 za domaće, a ovaj put strijelac je bio Dalot Upamecano.

Mbappe je na scenu stupio i u 21. minuti. Tchouameni šalje sjajan pas za novog kapitena Francuske koji izlazi sam na golmana gostujuće ekipe, a zatim lagano pogađa za 3:0 i totalni raspad Nizozemaca u prvom poluvremenu.

Gosti su u nastavku meča izmjenama pokušali nešto da promijene i barem da dođu do počasnog gola, ali nisu uspjeli. Francuzi nisu imali milosti, te su u samom finišu utakmice uspjeli da dođu i do četvrtog pogotka.

Ponovo se u centru pažnje našao sjajni Mbappe koji je demonstrirao svima zbog čega je trenutno jedan od najboljih fudbalera na svijetu.

Oglasi

U 88. minuti Mbappe je prvo lažnjakom "uništio" iskusnog Blinda kojeg je "poslao po ćevape", a zatim odlično pogodio za konačnih 4:0.

Iskusni defanzivac Bayerna dao je svoj maksimum da pokuša stići Mbappea i izblokirati njegov udarac, ali jasno je bilo da ni slutio nije kakav lažnjak sprema nevjerovatni napadač Francuske.

Fantastičan dribling Mbappea protiv Bilnda i gol za 4:0 pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Blindu je u ovoj situaciji pokušao pomoći i desni bek Timber, ali ni on nije uspio da zaustavi nevjerovatnog Mbappea.

Treba istaći da je Nizozemska u petoj minuti sudijske nadoknade mogla doći do počasnog gola kada su izborili penal, ali je Maignan uspio da odbrani udarac Memphisa Depayja s bijele tačke.

Top Komentari

Gaston
Niko nije pričao o ovome ni sinoć, a kamo li da se spominje u budućnosti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi