Koliko je Mbappe važan za PSG najbolje pokazuje potez predsjednika Francuske

Macron odlučio reagovati

Koliko je Mbappe važan za PSG najbolje pokazuje potez predsjednika Francuske

Eldar Ganibegović

Ljeto se bliži, a samim tim i prelazak Kyliana Mbappea u Real Madrid, s obzirom na to da ne odlučuje potpisati novi ugovor s PSG-om.

Koliko je 23-godišnji ofanzivac važan za PSG dovoljno pokazuje i potez predsjednika Francuske, Emmanuela Macrona, koji ga pokušava uvjeriti da ostane u prijestolnici Francuske.

Usred predsjedničkih izbora, Emmanuel Macron je kao prioritet stavio uvjeriti Mbappea da ostane u Parizu, navodi RTL France.

Kyliana Mbappea francuski predsjednik smatra nacionalnim simbolom mladih.

Emmanuel Macron i Kylian Mbappe čak imaju pomalo i prijateljski odnos, a njih dvojica su komunicirali nekoliko puta putem poruka.

Ne tako davno, i legendarni Ronaldinho kazao je kako bi najbolje bilo da Mbappe ostane član PSG-a.

"Da, mislim da će ostati. Ali u nogometu se mnoge stvari mogu dogoditi vrlo brzo. Ne želim nikome savjetovati. Želim vidjeti sve svoje prijatelje sretne, bez obzira gdje se nalaze", rekao je Brazilac za PSG Talk i dodao:

"Kad bi ostala sva trojica, bilo bi super za sve ljubitelje nogometa. Najbolja tri igrača na svijetu zajedno, to je ono što svi navijači žele vidjeti".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima tri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 39 utakmice postigao 31 gola i saigračima podijelio 22 asistencije.

Top Komentari

Klicko
Koliko pažnje dobija ovaj kepec,fašistički poluklub penal madrid i ovi naftaši mrtvi.Fuj.Imate li šta drugo pisati osim o ovome prosjek igraču???
4 8
BiH1510
Zamisli Dzaferovic moli Subasica ili Varesanovica da ostanu u Zelji/Sarajevu hahahah
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi