Trio od 300 miliona se obrukao kao niko: Išli sami prema golu, a lopta nije ni došla do golmana

Katastrofalna završnica

Trio od 300 miliona se obrukao kao niko: Išli sami prema golu, a lopta nije ni došla do golmana

Admin Čaušević

Francuska je sa minimalnih 1:0 pobijedila Grčku u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali pobjeda je trebala biti ubjedljivija da je bilo više koncentracije u završnici.

Duboko u sudijskoj nadoknadi igrači koji kombinovano vrijede preko 300 miliona eura su imali idealu poziciju da postignu gol, ali su se na kraju samo obrukali.

Nakon što im je Theo Hernandez proslijedio loptu, Kylian Mbappe, Cristophe Nkunku i Ousmane Dembele su krenuli sami prema grčkom golmanu.

Međutim, uslijedio je niz grešaka zbog čega su se sjajni napadači na kraju samo osramotili i mnoge ostavili u nevjerici.

Sve je započeo Mbappe koji je preskočio loptu što je iznenadilo Nkunkua koji je poslije proslijedio do Dembelea, a napadač Barcelone je odlučio da solira.

Oglasi

Namjestio se Dembele na svoju lijevu nogu, ali dok je to radio grčka odbrana se stigla pozicionirati te je njegov šut na kraju izblokiran.

Sa tribina su se čuli uzdasi, dok je Theo Hernandez, igrač koji je svojim saigračim omogućio situaciju kao iz snova samo odmahivao glavom.

Posljednjih godina vlada mišljenje da su mnogi igrači precijenjeni i da se plaćaju više nego što zapravo vrijede, potvrda te teorije i ova situacija.

Mbappe je najskuplji igrač današnjice i vrijedi više od 180 miliona eura, dok je Dembele prije nekoliko godina plaćen vrtoglavih 135 miliona prilikom transfera iz Chelseaja u Barcelonu.

Nkunku je nova zvijezda evropskog fudbala, nakon sjajnih sezona u RB Leipzigu za 70 miliona je prešao u Chelsea i bit će udarna igla Plavaca.

Na sreću Trikolora promašaj iz 13 minute sudijske nadoknade nije ih previše koštao pošto je upisan minmalan trijumf i to golom Mbappea iz penala.

Top Komentari

user1625662227
Jedino se obrukao Dembele ovdje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi