Makedonija vodila 2:0 pa izgubila, Francuzi sigurni, a u Turskoj je vjerovatno bilo srčanih udara!

Grupe B, C i D

Makedonija vodila 2:0 pa izgubila, Francuzi sigurni, a u Turskoj je vjerovatno bilo srčanih udara!

Eldar Ganibegović

Danas je odigrano ukupno 12 utakmica u okviru trećeg kola kvalifikacija za EURO. Što se tiče grupa B, C i D vrijedi izdvojiti sjajan meč Sjeverne Makedonije u Ukrajine, šokantan meč Latvije i Turske, te pobjedu s čak četiri gola u gostima Armenije kod Velsa.

Kada su u pitanju B, C i D grupe, govorimo o grupama od po pet reprezentacija, s obzirom na to da su u njima reprezentacije koje igraju završnicu Lige nacija ovog mjeseca, pa su odigrane samo po dvije utakmice u trećem kolu u tim grupama.

Što se tiče B grupe, slobodna je Nizozemska. Francuska je s 0:3 slavila na gostovanju kod Gibraltara. Dva gola postignuta su u prvom poluvremenu preko Girouda i Mbappea, dok je konačnih 0:3 autogolom u drugom dijelu postavio Mouelhi. 

U istoj grupi Grčka je bila bolja s 2:1 od Republike Irske. Grci do prednosti dolaze z 15. minuti preko Bakasetasa, da bi izjednačio Collins 12 minuta kasnije.

Pobjedu Grčkoj, koja sada vodi u ovoj grupi zajedno s Francuskom, donio je Masouras golom na samom otvaranju drugog dijela, u 49. minuti. Doherty je kod Iraca isključen u petoj minuti nadoknade. 

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Francuska 3 7:0 9
2. Grčka 2 5:1 6
3. Nizozemska 2 3:4 3
4. Republika Irska 2 1:3 0
5. Gibraltar 3 0:8 0

Na pragu velike pobjede u grupi C protiv Ukrajine bila je Sjeverna Makedonija, no nije izdržala. Nije izvukla ni remi, završilo je 2:3. 

Oglasi

Oni su preko Bardhija iz penala stigli do prednosti protiv Ukrajine od 31. minute, da bi vodstvo duplirao Elmas golom u 39. minuti utakmice.

Ipak, drugo poluvrijeme pripalo je Ukrajincima. Zabarnyi je izjednačio u 62. minuti, da bi Konoplya donio izjednačenje gostima. Musliu je isključen kod domaćih u 73. minuti, što Ukrajina koristi deset minuta kasnije i preko Tsygankova dolazi do pobjede.

Engleska je autogolom Apapa i golovima Alexander-Arnolda, Kanea i Wilsona s 0:4 slavila na Malti, dok je Italija slobodna u junu mjesecu.

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Engleska 3 8:1 9
2. Italija 2 3:2 3
3. Sj. Makedonija 2 4:4 3
4. Ukrajina 2 3:4 3
5. Malta 3 1:8 0

Turska je u šok utakmici savladala Latviju s 2:3 i preuzela prvu poziciju u grupi D. Bardakci je pogodio za 0:1 u 22. minuti, da bi u 39. minuti VAR poništio pogodak Kadioglua. Emsis je izjednačio u 51. minuti utakmice, Under donosi Turcima novo vodstvo deset minuta kasnije, da bi Gutkovskis zabio gol u 73. minuti za 2:2, no on je poništen.

Emsis je isključen kod Latvije u 83. minuti, ali i s igračem manje Latvija preko Tobersa u 94. minuti dolazi do izjednačenja. Ipak, Turci osvajaju sva tri boda jer je strijelac u 96. minuti bio Kahveci. 

Oglasi

U istoj grupi Armenija je na gostovanju u Velsu postigla čak četiri pogotka i slavila rezultatom 2:4.

Prvi je do vodstva stigao Vels preko Jamesa, no do odlaska na odmor gosti su preokrenuli golovima Zelarayana i Ranosa.

Ista dva igrača bili su strijelci za Armeniju i u drugom poluvremenu za 1:3 i 2:4, dok je gol nade u 73. minuti za Vels postigao Wilson. Vels je utakmicu završio s igračem manje jer je u 78. minuti isključen Moore. 

Hrvatska, koja će protiv Španije za dva dana igrati finale Lige nacija, bila je slobodna u ovom kolu.

# TIM BR. UT. G. R. BOD
1. Turska 3 5:5 6
2. Vels 3 4:5 4
3. Hrvatska 2 3:1 4
4. Armenija 2 5:4 3
5. Latvija 2 2:4 0

Kvalifikacije za EURO, 3. kolo:

Grupa B:
Gibratlar - Francuska 0:3
Grčka - Republika Irska 2:1

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa C:
Malta - Engleska 0:3
Sjeverna Makedonija - Ukrajina 2:3

Grupa D:
Latvija - Turska 2:3
Vels - Armenija 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi