Mbappe označen kao krivac što muslimanima nije dozvoljen post - On odmah odgovorio!
Kylian Mbappe je označen krivcem jer reprezentativcima Francuske nije dozvoljen posto tokom utakmica nacionalnog tima (Foto: EPA)

Oglasio se napadač PSG-a nakon teških optužbi

Mbappe označen kao krivac što muslimanima nije dozvoljen post - On odmah odgovorio!

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe večeras je javno odbacio navode da je on bio taj koji je intervenisao kako igrači reprezentacije Francuske ne bi izazvali proteste zbog zabrane da se posti mjesec ramazan. Ugledni L'Equipe je objavio tekst u kojem Mbappea označava kao čovjeka koji je zaslužan za razgovore s igračima kako ne bi došlo do štrajka, ali je to fudbaler PSG-a javno opovrgao.

Post tokom mjeseca ramazana bio je zabranjen za igrače u Ligue 1. Na isti potez su se odlučili u reprezentaciji Francuske uz ogroman otpor muslimana koji nose dres Trikolora.

Navodno su oni bili spremni i za štrajk unutar nacionalnog tima, a L'Equipe u tekstu navodi kako je Kylian Mbappe zaslužan što do njega nije došlo.

"Mbappe je pozvan da interveniše jer je većina igrača nacionalnog tima željela da posti ramazan koji je počeo 23. marta. Igrači su se dogovorili da odlože post, ali mnogi su bili spremni da započnu štrajk".

"Ideja o štrajku pokrenuta je u WhatsApp grupi. I nemuslimani su ih željeli podržati i iz solidarnosti preskočiti obroke. Fudbalska federacija Francuske je problem shvatila ozbiljno i zamolila je Mbappea da razgovara s igračima i da ih spriječi u bilo kakvom štrajku", piše L'Equipe.

Mbappe je odmah odlučio reagovati. Na Twitteru je podijelio objavi L'Equipea i napisao je:

Oglasi

"Izbjegavajte moje ime u svojim 'kuhanjima' i provjerite svoje izvore. Ugodna noć", kratko je poručio Mbappe.

Kylian Mbappe je proteklih mjeseci često bio u žestokim obračunima s francuskim medijima. Oni ga nisu štedili i često je proglašavan bahatom zvijezdom kojoj ništa osim novca nije bitno u životu.

Dosta je bilo i tekstova u kojima su francuski mediji naglašavali da u nacionalnom timu postoji velika netrepeljivost zbog činjenice da je Mbappe od strane Didiera Deschampsa dobio kapitensku traku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Upravo je L'Equipe objavio da je Antoine Griezmann zbog toga bio veoma nezadovoljan jer je očekivao da će on preuzeti traku nakon oproštaja Huga Llorisa.

Problemi između saigrača navodno su riješeni razgovorom. Griezmann je prihvatio ulogu zamjenika Mbappeu, ali i dalje je uvjeren da je on taj koji je zaslužio traku ispred zvijezde PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi