Uprava PSG-a ne miruje - Jasno je da Mbappe ide, a sada znamo i ko dolazi umjesto njega?
FOTO: EPA

Navodno je poznato ime njegovog nasljednika

Uprava PSG-a ne miruje - Jasno je da Mbappe ide, a sada znamo i ko dolazi umjesto njega?

E. Oštraković

Uprava PSG-a intenzivno traži igrača koji će biti direktna zamjena za Kyliana Mbappea koji na kraju sezone napušta ovaj klub i koji će svoju karijeru nastaviti u nekoj drugoj zemlji.

Svi očekuju da će njegova naredna destinacija biti Real Madrid, ali naravno iznenađenja su uvijek moguća jer još neki klubovi pokušavaju da ga "namame". Naravno, sve to je jako teško jer kada Real Madrid pošalje ponudu ona teško može biti odbijena.

Kako stoje stvari uprava PSG-a detektovala je igrača kojeg žele da dovedu kao direktnu zamjenu za Mbappea, a radi se o fudbaleru Liverpoola Luisu Diazu.

Osim Diaza postoji još nekoliko fudbalera na listi igrača koje PSG želi dovesti u narednom prijelaznom roku.

27-godišnji Diaz je u Liverpool došao iz Porta početkom 2022. godine za 40 miliona eura. Ove sezone je odigrao 38 mečeva te je postigao 11 golova i upisao pet asistencija.

Oglasi

Inače, Diaz je imao jako težak period iza sebe. Poznato je da mu je otac 13 dana bio zarobljen jer su ga kidnapovali u Kolumbiji, ali je na kraju pušten i on se živ i zdrav vratio kući.

Za Diaza se raspitivala i Barcelona

Kako pišu kolumbijske dnevne novine "El Heraldo", predsjednik Barcelone Joan Laporta (61) osobno je kontaktirao agenta zvijezde Liverpoola.

On je večerao sa Diazovim savjetnikom Carlosom Van Strahlom. Barcin šef upitao je da li postoji mogućnost da Kolumbijac promijeni sredinu na ljeto, ali je dobio odgovor koji ga je ostavio bez teksta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prema izvještaju, Laporti je za ručkom rečeno da Liverpool traži čak 120 do 140 miliona eura za reprezentativca Koumbije, a to je sve samo ne novac koji će Barcelona izdvojiti za jednog takvog fudbalera. "To nije moguće", odgovorio je Laporta razočarano.

Tako su šanse da Diaz postane novi igrač Barcelone svedene na minimum i najrealnije je da pojača PSG ili naravno da ostane u Liverpoolu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Sirotinjska Sadaka FC se moze raspitivati samo za kopacke pojedinih igraca. Ne sramotite igrace navodnim interesom Sadake kluba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi