Više nema nikakve sumnje: Perez odabrao "žrtvu" zbog Mbappeovog transfera, cijena 120 miliona eura

Neko mora i da ide

Više nema nikakve sumnje: Perez odabrao "žrtvu" zbog Mbappeovog transfera, cijena 120 miliona eura

Edmir Škorić

Kylian Mbappe će se pridružiti Real Madridu tokom ljeta, a transfer Francuza je u završnoj fazi. Prema pisanju novinara, predsjednik madridskog kluba Florentino Perez je već pronašao "žrtvu" zbog transfera 25-godišnjeg francuskog napadača.

Mbappeu ugovor s PSG-om ističe 30. juna i fudbaler je otvoreno još u februaru vlasnicima kluba rekao da je odlučio da ode na ljeto i da nema namjeru ostati. Njegova odluka se poštuje, ostaje još da saznamo gdje će nastaviti karijeru, a po svemu sudeći bit će to Real.

Navodno je Mbappeov transfer u Real u završnoj fazi i on je već rekao upravi madridskog kluba na čelu s Perezom da želi da ga predstave do početka Evropskog prvenstva (14. juni).

Dolazak Mbappea značajno će ojačati Real koji planira dominaciju u svijetu fudbala narednih godina. No, dolazak Mbappea nije dobra vijest za sve.

Kako javljaju novinari todofichajes.com, dolazak Mbappea mogao bi biti bolno iskustvo za nekoliko igrača, a posebno za Rodryga. Novinari ne sumnjaju da će Brazilac izgubiti priliku za redovno igranje. U ovoj situaciji transfer bi mogao biti najbolje rješenje za njega.

Oglasi

"Prema informacijama koje imamo, Rodrygo Goes je igrač koji ima najveće šanse za promjenu kluba. Brazilac zna da će mu dolazak Francuza drastično smanjiti minutažu. Rodrygov agent već vuče konce i u pregovorima je s nadležnima u klubu kako bi se došlo do povoljnog rješenja", objavljeno je na spomenutom sajtu.

Već postoje tri velikana koja su iskazala interes za igrača, a zanimljivo da je jedan od klubova PSG. Preostala dva su engleski timovi Manchester United i Chelsea. Iako ima ugovor do 2028. godine, Rodrygo bi mogao već na ljeto otići, a Real je spreman da sasluša ponude.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je sada preostalo igračevim agentima je da pokušaju s upravom Reala dogovoriti da smanji financijske zahtjeve kako bi mogao biti prodan na kraju sezone. Novinari javljaju da je takav scenarij moguć, no Florentino Perez i društvo ipak će htjeti zaraditi minimalno 120 miliona eura.

Brazilac za sada ostaje igrač Ancelottijeve ekipe i ima veoma važnu ulogu, koja bi mogla da se promijeni dolaskom Mbapepa. Ove sezone nastupio je već u 40 utakmica u svim takmičenjima, zabio je 13 golova i osam asistencija. Ukupno je na terenu proveo 2485 minuta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
E čuj za Rodryga 120. Malo je, dečko vrijedi barem 250.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi