Svi šute i slušaju kapitena: Pogledajte Mbappeov govor sinoć na poluvremenu!

Tako se bodri tim

Svi šute i slušaju kapitena: Pogledajte Mbappeov govor sinoć na poluvremenu!

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe ozbiljno je shvatio ulogu kapitena koju je dobio u sinoćnjoj utakmici, te se tako i ponašao, a Fudbalski savez Francuske objavio je video njegovog govora na poluvremenu.

U prvom kolu kvalifikacija u grupi B već je odigran derbi između Francuske i Nizozemske, a viceprvaci svijeta slavili su s visokih 4:0.

Već u drugoj minuti poveo je viceprvak svijeta. Mbappe je asistirao za Griezmanna, a ovaj pogađa za 1:0.

Duplirala je Francuska vodstvo u osmoj minuti preko Upamecana, da bi na 3:0 povisio Mbappe u 21. Mbappe je postavio i konačnih 4:0 golom u 88. minuti.

Mogla je Nizozemska do utješnog pogotka, no u petoj minuti nadoknade je Depay promašio penal.

Kapiten selekcije Francuske u ovoj utakmici bio je Kylian Mbappe koji je očigledno ozbiljno shvatio svoju novu ulogu, ali i pokazao je da ima liderske osobine.

Oglasi

Fudbalski savez Francuske je nakon uitakmice objavio video na kojem se vidi početak Mbappeovog govora u svlačionici.

"Bravo momci, bravo, bravo! To je to! Tako moramo da počnemo utakmicu. Ne dajte im da dišu, ne dajte im ništa. Isto drugo poluvrijeme, ista stvar! Ne popuštajte! Tako mi to radimo momci!", rekao je Mbappe na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Francuska je nakon ove utakmice prva u grupi B s tri boda, koliko ima i Grčka koja je slavila na gostovanju protiv Gibraltara.

U narednom kolu za dva dana Francuzi gostuju Ircima, dok će Nizozemci dočekati Gibraltar. Slobodna Grčka igrat će prijateljski meč protiv Litvanije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi