Mbappe zakukao nakon Grbavice, sada je dobio odgovor: "Gospodine, ako nisi sretan, mijenjaj posao"

Bivši igrač PSG-a odgovorio Francuzu

Mbappe zakukao nakon Grbavice, sada je dobio odgovor: "Gospodine, ako nisi sretan, mijenjaj posao"

E. Škorić

Jean-Michel Larque, komentator "RMC Sporta" i bivši igrač PSG-a, odgovorio je Kylianu Mbappeu.

Talentovani Mbappe se nakon utakmice na Grbavici u kojoj je Francuska slavila protiv BiH s 1:0, a on i dalje bez gola u dresu nacionalnog tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, žalio novinarima da ga previše kritikuju.

“Naravno da me to zamara. Kada igrate u klub u svojoj zemlji i za reprezentaciju, stalno ste izloženi kritikama. Poslije nekog vremena, sve to postane zamorno. Drugačije je momcima koji igraju u inostranstvu, a u svoju zemlju se vraćaju samo kada imaju reprezentativne obaveze. Ja sam stalno u Francuskoj, zbog čega o meni pišu više", rekao je Mbappe.

S obzirom na takvu izjavu, Mbappe je dodatno pojačao glasine o mogućem odlasku iz Pariza na ljeto. Njegovo kukanje zasmetalo je nekadašnjem PSG-ovom igraču Larqueu.

"Briga me za Mbappeovo raspoloženje nakon utakmice, ono što me zanima je samo igra. Nije me briga što mu smetaju kritike. Ne smeta mu kada ga redovno nazivaju fenomenom? Kako igrač koji igra u inostranstvu može biti manje kritikovan od onoga koji igra za francuski klub? Gospodin Mbappe ako nije sretan kad kažemo da mu dvije utakmice ne ide, onda neka promijeni posao", rekao je Larque.

Mbappe ima priliku da pokaže svoje pravo lice već u subotu od 17 sati kada PSG igra ligaški derbi protiv Lillea. Ove dvije ekipe bodovno su izjednačene, a Mbappe je sa 20 golova uvjerljivo vodeći strijelac šampionata.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Lille je moguće odigrati u MaxBetu sa sjajnim kvotama. Favorit je naravno pariški tim, no sa pristojnom kvotom, a tu je još veliki broj raznih opcija za klađenje na derbi koji će se sasvim sigurno pomno pratiti sutra i, ko zna, možda nam već sada da odgovor na pitanje: Ko će biti novi prvak Francuske?

Svakako zapratite i MaxBet na Instagramu i Faceboku

Top Komentari

ArmiNN
Sve top receno,kad mu govore da je maestro dobar je,a poslije se zali
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi