Užasni "gubitnik" se nije udostojio pojaviti, njegovo mjesto je zauzela Messijeva Antonela!

Nagrada za The Best

Užasni "gubitnik" se nije udostojio pojaviti, njegovo mjesto je zauzela Messijeva Antonela!

A. Čaušević

U Parizu se održava proglašenje najboljih pojedinaca u fudbalu za 2022. godinu po izboru FIFA-e. Jedan detalj je privukao ogromnu pažnju. 

U prvom redu osim kandidata Kyliana Mbappea i Lionela Messija nalazi se i njegova supruga, Antonela Roccuzzo.

To je na neki način presedan na ovakvim i sličnim ceremonijama jer do sada nisu bili slučajevi da pored kandidata za najboljeg igrača sjedi i njegova supruga.

Glavni razlog zašto je Antonella do svog partnera je činjenica da se treći kandidat nije pojavio. Riječ je o Karimu Benzemi.

Iako je prošle godine osvojio Zlatnu loptu, Benzema se ovaj put očigledno osjeća kao gubitnik te je odlučio da propusti svečanost u Parizu.

Oglasi

Od ranije je poznato da Benzema neće dobiti nagradu, te je Francuz na neki način nastavio praksu nekih njegovih prethodnika koji se također nisu pojavili na ceremoniji jer bi znali da ne bi bili izabrani za pobjednika.

Inače, tokom dana inostrani mediji su se raspisali zašto niko iz Real Madrida neće biti na večerašnjoj ceremoniji. Naveli su tri razloga.

Prvi razlog su pripreme za El Clasico u Kupu Kralja, taj meč je na programu u četvrtak, a kao drugi razlog se navodi činjenica da niko iz Reala neće dobiti glavnu nagradu.

Treći razlog je i neka vrsta bojkota te znak podrške Viniciusu Junioru koji se uprkos odličnoj godini i pobjedničkom golu u finalu Lige prvaka nije našao u idalnoj postavi po izboru FIFPro-a.

Osim Benzeme, Carlo Ancelotti je bio kandidat za najboljeg trenera, a golman Thibaut Courtois za najboljeg golmana svijeta.

Courtois, Benzema, Luka Modrić, Antonio Ridiger i Fede Valverde su Realovi igrači koji su konkurisali za idealnih 11.

Top Komentari

Realno01
Cemu se vidite,pa jel vidite ko je autor teksta.Jadno da ne moze jadnije biti.Ovaj portal postao skup mahalaca izgleda koji svoje frustracije iskazuju kroz tekstove
4 0
Mostarac94
Messiju trebalo 10 min da dodje na dodjelu a pri tom tekmu ima tek u subotu, ovaj ima najvecu tekmu u svijetu za 2 dana a pri tome jos letit 4h plus za****ncije po aerodromu bas logicno sto “gubitnik” nije dosao
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi