Zagrljaji kao predstava za javnost: Niko Messiju u karijeri nije uradio ono što je Mbappe

Argentinac nije navikao na ovakve stvari

Zagrljaji kao predstava za javnost: Niko Messiju u karijeri nije uradio ono što je Mbappe

A. Čaušević

Tokom većeg dijela karijere Lionel Messi je navikao da se sve stvari na terenu vrte oko njega. Tako je bilo sve do dolaska u PSG.

Messi je daleko od svog prepoznatljivog nivoa kakav je bio u Barceloni pošto ga je u PSG-u potpuno zasjenio Kylian Mbappe koji polako, ali sigurno počinje da poprima epitet najboljeg igrača svijeta.

Argentinac je ove sezone na svega četiri gola u Ligue 1 što je svakako poražavajući podatak za čovjeka koji je tokom karijere osvojio čak šest Zlatnih kopački za najboljeg strijelca Evrope.

Posljednji meč kojeg je završio bez postignutog gola je remi protiv Strasbourga koji je igran u petak navečer i završen je rezultatom 3:3.

Na tom meču briljirao je Mbappe sa dva gola i asistencijom, a mnogi ga vide kao krivca što PSG nije odnio puni plijen.

Mnogi i Mbappea ''optužuju'' da je jako sebičan prema Messiju i da jednosvno ne želi da dodaje loptu Argentincu, na šta čarobnjak iz Rosarija definitivno nije navikao.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/stavfps/status/1520127507273506816[/twitter]

Prva situacija se desila u finišu prvog poluvremena pri rezultatu 1:1. Iako je imao Messija na drugoj strani i mogao mu uputiti pas Francuz se odlučio da dribla i propala je dobra prilika.

Najočigledniji primjer Mbappeove sebičnosti je došao u sudijskoj nadoknadi pri rezultatu 2:3 kada su gosti imali odličnu situaciju da ''završe'' domaćina.

[twitter]https://twitter.com/MessiMX30ii/status/1520147198079602690[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je između protivnika išao prema kaznenom prostoru, imao je usamljenog Messija, ali se ponovo odlučio šutirati i promašio je.

Inače, Messi će do kraja sezone imati još tri utakmice da popravi svoj učinak i to u duelima protiv Troyesa, Montpelliera i Metza.

Promo

Top Komentari

realista1982
Rijetki su igrači kao Messi, na zemlji čitavu karijeru...Ovi (Neimar Mbape)su vec poletili sa prvim ugovorom ,brzo će se srušiti...
6 3
denimen9
Nista sporno. I ja kad na terminu osjetim da neko nema pojma, ne dodajem mu loptu. Bravo Mbappe
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi