PSG je na čuvenom Velodromeu dočekala brutalna poruka: "Inshallah..."

Ne žele im dobro

PSG je na čuvenom Velodromeu dočekala brutalna poruka: "Inshallah..."

Midhat Šljivak

Marseille je u velikom derbiju francuskog fudbala na čuvenom Velodromeu dočekao PSG, a navijači ovog tima su velikom rivalu odlučili poslati poruku za pamćenje.

Veliko rivalstvo već decenijama unazad vlada između Marseillea i PSG-a. Klubovi nisu u dobrim odnosima, navijači se ne vole i ljubavi definitivno nikad neće biti.

Jasno je kako navijači ne žele dobro velikom rivalu. Poruka koja se večeras pojavila na tribinama Velodromea apsolutni je dokaz tome.

Odlučili su navijači Marseillea na brutalan način dočekati igrače PSG-a. Na tribinama se pojavio transparent na kojem je pisalo: "Inshallah, nikad je nećete osvojiti."

Ovom porukom aludirali su na konstantnu borbu pariškog kluba za osvajanje Lige prvaka. Ulažu već godinama ogroman novac, a sve što su uspjeli je poraz u finalu od Bayerna (1:0).

Oglasi

Marseille s druge strane ima titulu osvojenu 1993. godine, te poraz u finalu 1991. godine od Crvene zvezde. Igrali su još nekoliko finala u Evropi i imali su tri poraza.

PSG je dominantan u prvenstvu. Osvojili su 11 titula, a čak 10 od dolaska bogatih katarskih vlasnika u klub. Marseille ima devet šampionata, posljednji je osvojen prije 14 godina.

Dok je fudbala bit će velikog rivalstva ovih timova. PSG je trenutno dominantna snaga, no karte se lako mogu promijeniti u narednim godinama.

Navijači Marseillea priredili spektakl na tribinama

Pred početak derbija s PSG-om navijači Marseillea pobrinuli su se za pravi spektakl na tribinama.

Pripremljena je fenomenalna koreografija, uslijedio je potom i vatromet i nije nikakvo čudo što mnogi navijače Marseillea smatraju za najbolje u Francuskoj.

Oglasi

Ono što je jasno svima je da su definitivno najžešći. Većina navijača su momci odrasli na ulicama opasnog grada i s njima nema previše šale.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Oni definitivno žive za klub i grad. To uvijek ističu na utakmicama, a ovog puta su pripremili poseban spektakl. Ipak je u grad došao najveći rival.

Marseille je trenutno na sedmoj poziciji Ligue 1, dok je PSG vodeći i blizu je 12. titule prvaka.

Top Komentari

JanSobieski
Većina navijača je arapski ološ i šljam sa sjevera Afrike
3 4
BosanskaSvedska
Masalna!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi