Društvene mreže "gore" nakon crvenog kartona na derbiju Marseille - PSG

Navijači gostujućeg tima u nevjerici

Društvene mreže "gore" nakon crvenog kartona na derbiju Marseille - PSG

Esmer Oštraković

U toku je derbi utakmica 27. kola Ligue 1 između Marseillea i PSG-a, a trenutni rezultat je 0:1.

Dosadašnji dio utakmice donio je veliki broj kartona, a zanimljvio je da su sve dobili gosti, fudbaleri PSG-a i sigurno je da će imati dosta primjedbi na suđenje.

Čudno zvuči i činjenica da je žuti karton u 45. minuti utakmice zbog zadržavanja igre dobio golman PSG-a Donnarumma.

U prvom poluvremenu utakmice viđene su tro jako dobre prilike. Dvije su imali fudbaleri PSG-a, a jednu igrači domaće tima.

Prvi na utakmici zaprijetio je PSG i to u 5. minuti preko Fabiana Ruiza koji je dobro šutirao, ali je lopta ipak otišla malo preko gola.

Oglasi

Marseille prijeti u 17. minuti. Veretout je ispalio projektil sa velike udaljenosti, ali na njegovu nesreću lopta ide nekoliko centimetara pored stative.

Dobru priliku imali su igrači PSG-a u 31. minuti preko Dembelea koji je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali lopta ide pored gola.

Iako imaju igrača manje od kraja prvog poluvremena, fudbaleri PSG-a su uspjeli doći do prednosti u 53. minuti. Vitinha je postigao gol.

Jako čudna situacija desila se u samoj završnici prvog poluvremena kada je Beraldo dobio direktan crveni karton.

Naime, on je bio u duelu sa Aubameyangom koji je završio na travi, a nakon konsultacija sa VAR sobom pokazan mu je direktan crveni karton.

Oglasi

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Navijačima PSG-a se nimalo nije dopala ova odluka glavnog sudije i njegovih kolega iz VAR sobe, te su na Twitteru masovno počeli dijeliti snimak ove situacije.

Mnogi vrijeđaju sudiju zbog ovog poteza, a neki su otišli tako daleko da tvrde da sudije otvoreno pokazuju svoju naklonost Marseilleu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bilo kako bilo, PSG sa igračem manje ima prednost, a pitanje je da li će uspjeti izdržati do kraja i ostvariti pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi