Pohlepni majka i sin odlučili: Mbappe odabrao naredni klub, koštat će nerealnih 450 miliona!

Čeka se potpis

Pohlepni majka i sin odlučili: Mbappe odabrao naredni klub, koštat će nerealnih 450 miliona!

Admin Čaušević

Saga koja traje već dvije godine se bliži kraju. Izgleda da Kylian Mbappe ima novi klub i prema tvrdnjama Bilda preostalo je samo sačekati potpis.

Kylian Mbappe je konačno donio odluku i odlučio sljedeće sezone igrati za Real Madrid, prenosi Bild.

Francuz će napustiti Pariz kada mu istekne trenutni ugovor 30. juna čime je okončana saga koja je trajala više od dvije godine.

Florentino Perez konačno je uvjerio svjetskog prvaka iz 2018. koji bi za pet sezona ugovora zarađivao po 70 miliona eura godišnje.

Ugovor je dužine do 2029. godine i bivši igrač Monaca spreman je potpisati u nadolazećim sedmicama te će tako od naredne sezone postati najplaćeniji igrač Los Blancosa.

Oglasi

Njemački list precizira, međutim, da su Mbappeovi zahtjevi pretjerani u usporedbi s limitom plaće koji su postavili Los Blancosi i da bi to bila posljednja prepreka koju treba savladati.

U ovom trenutku igrač stavlja u džep, između bonusa i sponzora, oko 200 miliona eura godišnje, a igračeva majka Fayza Lamari je tvrd orah.

Manjak plate bi se stoga mogla "popuniti" pozamašnim bonusima. Tako se spominje bonus od 125 miliona po potpisu.

Bonus sa očekivanih 70 miliona godišnje bi značio da bi Mbappe u narednih pet godina Kraljeve koštao najmanje 450 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan od najboljih svjetskih igrača je dugogodišnja Perezova želja. Svojevremeno je za njega predsjednik Reala nudio 180 miliona eura samo za transfer, ali je to PSG odbio.

Mbappe je na kraju ostao na Parku prinčeva, ali dvije godine kasnije Perez će ipak dobiti ono što je i silno želio.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
Danas u Realu ,sutra u Liverpool Itd.Smor živi svaki dan negdje ide a covijek ostane u PsG.
1 0
franjo25z
Kritike urodile plodom poceli konacno nesto ljepo pisati o Realu Sve pohvale za novinare
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti