PSG spreman prodati Mbappea, već su našli zamjenu i to je još jedan Neymarov prijatelj
Foto - EPA

Nakon što je odbio posljednju ponudu

PSG spreman prodati Mbappea, već su našli zamjenu i to je još jedan Neymarov prijatelj

M. Šljivak

Francuski PSG navodno je spreman prodati Kyliana Mbappea u finišu ljetnog prelaznog roka.

Mbappe je odbio posljednju ponudu kluba o produžetku saradnje. Nuđen mu je ugovor 5+1 uz povećanju platu, ali Mbappe je to odbio.

Kylian ne želi biti treći igrač u klubu. To je jasno saopšto sportskom direktoru Leonardu i klub je, kako tvrdi RMC, odlučio da sasluša ponude do kraja ljetnog prelaznog roka.

Real Madrid je klub čija se ponuda čeka. Za sada poziva u Pariz iz Madrida nije bilo i vidjet ćemo hoće li se šta značajno desiti u narednim danima.

Također, RMC navodi kako je i jedan engleski tim pokazao značajan interes za Mbappea u proteklim sedmicama, ali nije poznato o kojem timu je riječ.

[twitter]https://twitter.com/RMCsport/status/1429856552568098819[/twitter]

Oglasi

PSG je navodno već spremio i zamjenu za Mbappea. Kontaktirali su brazilskog fudbalera Richarlisona koji je veliki prijatelj zvijezde tima Neymara.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još osam dana. U svijetu fudbala je apsolutno sve moguće, a o odlasku Mbappea se već dugo priča.

Mbappe je od 2017. godine član PSG-a. Plaćen je čak 180 miliona eura ekipi Monaca, a za Svece je odigrao 174 utakmice i zabio je 133 gola.

"Kylian Mbappe je opsjednut Realom"

Francuskom fudbaleru životni je san igranje za Kraljeve iz Madrida, a to pokušava ostvariti već ove godine.

Novinar Jose Luis Sanchez koji važi za veoma pouzdanog kada su informacije iz Reala u pitanju tvrdi Mbappe silno želi doći u Madrid do kraja ljetnog prelaznog roka.

"Kylian Mbappe je opsjednut idejom da postane nova zvijezda i glavni igrač Real Madrida. Želi doći već u ovom prelaznom roku", rekao je Sanchez.

Španski novinar također navodi kako sjajni fudbaler ovu odluku nije donio zbog dolaska Lionela Messija u PSG.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Potpis Lionela Messija nema nikakve veze sa ovim. Mbappeov san je da obuče bijeli dres Real Madrida", dodao je Sanchez.

Kraljevi su navodno već spremili novac za dovođenje Mbappea. Početna cifra je 120 miliona eura, a spremni su dati i do 150 miliona.

Top Komentari

dinass
Nek im daju onaj panj Hazarda i 100miliona.Za sve ono sinoc je on kriv,Real bi dobio utakmici sa 3 razlike da nije ****ara da se sece po terenu. Vinicius je izmislio fudbal za njega.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi