Pochettino konačno otkrio kada će Messi debitovati za PSG

Trenira punom parom

Pochettino konačno otkrio kada će Messi debitovati za PSG

E. Čaušević

Najveći transfer ovog ljeta sigurno je prelazak Lionela Messija iz Barcelone u PSG.

Messi je nakon 17 sezona odlučio da napusti katalonski klub nakon što zbog finansijskih problema nije mogao da potpiše novi ugovor.

Zbog toga je Argentinac bio primoran da promijeni klub i odlučio je da karijeru nastavi u PSG-u. Messi je prije dvije sedmice potpisao za Parižane, ali još uvijek nije debitovao za ovaj klub.

Glavni razlog je što je Messi imao duži odmor zbog nastupa na Copa Americi, te uopšte nije prošao pripreme. Zbog toga Mauricio Pochettino ne želi da žuri s Messijevim debijem koji svi željno čekaju.

Messi već desetak dana trenira punom parom sa svojim novim klubom, a kako stvari stoje debitovat će za Parižane prije reprezentativne pauze.

Pochettino je danas izjavio da je zadovoljan fizičkom formom u kojoj se nalazi Messi i da će najvjerovatnije on biti u konkurenciji za utakmicu predstojećeg vikenda na gostovanju protiv Reimsa.

"Protekla sedmica je bila jako dobra za Messija i maksimalno je trenirao. Nadamo se da će nastaviti tako i ove sedmice i ako sve bude po planu za vikend će biti u konkurenciji za utakmicu u prvenstvu", rekao je Pochettino.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Achraf Hakimi i Georginio Wijnaldum su već debitovali za novi klub, a Gigi Donnarumma i Sergio Ramos su uz Messija još uvijek bez nastupa za PSG.

Očekuje se da će i Donnarumma ubrzo biti u sastavu, dok će Ramos za novi klub debitovati nakon reprezentativne pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi