U Parizu niko neće suze pustiti zbog Mbappea: Na Park prinčeva stiže nekoliko vrhunskih imena
Francuska zvijezda donijela je odluku o odlasku iz PSG-a (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Brzo će ga zaboraviti

U Parizu niko neće suze pustiti zbog Mbappea: Na Park prinčeva stiže nekoliko vrhunskih imena

M. Šljivak

Kylian Mbappe odlučio je napustiti PSG. Saopštio je to rukovodstvu pariškog kluba, no čini se kako u Parizu niko neće plakati zbog njega jer je prvi čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi krenuo po vrhunska pojačanja.

PSG ostaje bez Kyliana Mbappea. Nakon sedam godina u klubu i porušenih brojnih rekorda, 25-godišnji napadač je saopštio da odlazi, a uskoro će biti poznata njegova nova destinacija.

Pretpostavlja se da će to biti Real Madrid. Kraljevi se odavno povezuju s njegovim dolaskom, no sve će biti poznato kada lično francuski fudbaler objavi ime novog kluba.

U Parizu su se pomirili s ovom odlukom svoje glavne zvijezde. U razgovoru s Nasserom Al-Khelaifijem Mbappe je saopštio kako mu novac nije prioritetan i da odlazi zbog ispunjenja ličnih ciljeva, te je nakon toga rukovodstvu kluba bilo jasno da nikakva ponuda više neće zadovoljiti igrača jer je on već prelomio da ide na kraju sezone.

Međutim, niko u klubu i Parizu neće pustiti suze zbog odlaska jednog od najskupljih fudbalera na svijetu jer je veliki šef spremio nekoliko vrhunskih potpisa i neće štediti novac kako bi doveo igrače koje želi.

Oglasi

Kako navodi ugledni L'Equipe, glavne mete za ljeto su Mohamed Salah (Liverpool), Bernardo Silva (Manchester City) i Victor Osimhen (Napoli).

Novinar Hadrien Grenier, koji prati pariški klub, navodi da je za ove fudbalere PSG spreman izdvojiti oko 200 miliona eura, ali da ni to nije sve jer se razmišlja i o dodatnim imenima.

Al-Khelaifi će saslušati i želje trenera Luisa Enriquea. Ta želja je veznjak Barcelone Gavi i neće biti nikakvo iznenađenje ako mladi Španac završi na Parku prinčeva.

Nasser Al-Khelaifi sprema velike stvari u Parizu (Foto: EPA)

Među kandidatima za pojačanja u veznom redu je još jedan igrač Barcelone. Nizozemac Frenkie de Jong je stavljen na transfer listu, cijena je 100 miliona eura, a PSG je klub koji to bez većih problema može platiti.

PSG se ozbiljno sprema za život bez Kyliana Mbappea. Neće biti isto bez njega, ali zamjene će sasvim sigurno biti dostojne kako bi francuski velikan ostao u vrhu evropskog fudbala.

Oglasi

PSG spreman dati 100 miliona eura za Lautara Martineza

Italijanski list Gazzetta dello Sport objavio je danas kako je PSG zainteresovan za usluge argentinskog napadača iz redova Intera Lautara Martineza.

Argentinac nije na transfer listi Nerazzurra, ali stvari bi se mogle promijeniti zbog novca. Inter je navodno spreman pristati na ponudu od 100 miliona eura, a PSG sjajnom napadaču može ponuditi mnogo bolje uslove od onih koje ima u Milanu.

Lautaro Martinez jedan od kandidata za napad PSG-a (Foto: EPA)

Za novi ugovor 26-godišnji napadač od Intera traži 10 miliona eura na godišnjem nivou. Nerazzurri mu nude 'samo' osam i to je za sada kočnica oko produžetka aktuelnog ugovora koji važi do ljeta 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Odlazak Lautara definitivno bi bio ogroman udarac za Inter. Ipak, ponuda PSG-a je nešto što se teško odbija i vidjet ćemo hoće li do transfera na kraju zaista i doći.

Top Komentari

Amansio
Važi li za ove odnos zarade i utrošenog il se to odnosi samo na Everton.
1 0
Culer
Haalanda ste zaboravili. Bajke su na drugom spratu, treća polica lijevo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi