Luisa Enriquea "rešetali" pitanjima o Mbappeu: "Kad oni progovore..."

Čini se da je sve gotovo

Luisa Enriquea "rešetali" pitanjima o Mbappeu: "Kad oni progovore..."

E. Škorić

Trener PSG-a Luis Enrique upitan je o tome šta misli povodom jučerašnjih vijesti da je Kylian Mbappe objavio da odlazi iz Pariza.

Mbappe (25) nije zvanično objavio nigdje da napušta PSG, no relevantni svjetski mediji uvjeravaju da je u lice Nasseru Al-Khelaifiju u utorak saopštio da će po isteku sezonu promijeniti klub. Navodno je priznao da je u pregovorima sa Real Madridom, ali tvrdi da nema ništa potpisano.

Iako nije objavio gdje će igrati u budućnosti, jasno je svima da je najbliže Realu i da bi trebalo da se desi nako čudo da najbolji igrač francuske reprezentacije ne obuče dres Kraljeva u novoj sezoni.

Uoči utakmice protiv Nantesa u Ligue 1, Luis Enrique je održao konferenciju za medije, a prvo pitanje koje je trener PSG-a dobio bilo je o Kylianu Mbappeu.

On je rekao da ne može ništa reći o temi, te je istakao da će dati svoje mišljenje tek kada Mbappe i PSG službeno objave da se razilaze.

Oglasi

Nakon što mu je postavljeno još jedno pitanje o Mbappeu, Enrique je ustvrdio da je stvar zatvorena i zaprijetio prisutnim novinarima da će napustiti press konferenciju ako ga opet budu ispitivali o toj temi.

“Ne mogu ništa reći. Dok ne bude nešto zvanično, neću ništa govoriti. Kad oni progovore, i ja ću vam reći svoje mišljenje. Došao sam prije šest mjeseci i klub je iznad svakog igrača. Upletene strane su te koje moraju govoriti", poručio je Španac.

Kako javlja slavni novinar Fabrizio Romano, Real Madrid je već poslao ponudu Mbappeu koji može pregovarati s bilo kojim klubom jer je u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Postoje interesi od nekoliko velikana evropskog fudbala, ali očito je Mbappeu suđeno da zaigra za klub o čijem dresu sanja još od ranih dana svoje mladosti.

Real Madrid ga je dugo pokušavao dovesti i čini se da je Florentino Perez na kraju dobio još jednu veliku bitku u svijetu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi