Al-Khelaifi je rekao samo dvije riječi Mbappeu nakon što mu je ovaj poručio da odlazi

Od ljeta je u Madridu?

Al-Khelaifi je rekao samo dvije riječi Mbappeu nakon što mu je ovaj poručio da odlazi

E. Škorić

Predsjedniku upravnog odbora PSG-a, Nasseru Al-Khelaifiju, Kylian Mbappe (25) lično je jučer saopštio da odlazi na kraju sezone.

Mbappe se dugo lomio, no na kraju odlučio da je došlo vrijeme da nakon sedam godina napusti Pariz. Objavljeno je u četvrtak da od ljeta neće biti član PSG-a, mada svi sada čekamo zvaničnu potvrdu francuskog kluba.

Nije poznato gdje će Mbappe nastaviti karijeru, no smatra se da je ipak Real Madrid najvjerovatnija nova destinacija sjajnog napadača.

Francuski mediji kopaju po detaljima jučerašnjeg razgovora između prvog čovjeka kluba Nassera Al-Khelaifija i Mbappea, pa su tako doznali da je reprezentativac Francuske dobio jednostavan odgovor od svog šega kada mu je otkrio svoje planove za budućnost.

"Očekivao sam!", odgovorio je Al-Khelaifi, koji je očito bio spreman na ovaj trenutak i nije se previše uznemirio. Razgovor između njih dvojice trajao je oko sat vremena.

Oglasi

Francuska zvijezda je uvjeravala predsjednika PSG-a da još nije potpisao ni s jednom ekipom, ali je priznao da pregovara s Real Madridom.

Kako javlja italijanski novinar Fabrizio Romano, Real Madrid je već poslao ponudu Kylianu Mbappeu koji može pregovarati s bilo kojim klubom jer je u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om. Navedeni izvor piše da je plata koju je Real predložio Mbappeu "puno niža" od one ponuđene prije dvije godine, tokom prethodnih pregovora.

Mbappe je 2018. godine iz Monaca došao u PSG i za pariški klub je odigrao 290 utakmica i postigao je 243 gola uz 105 asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG će njegovim odlaskom uštedjeti oko 200 miliona eura po sezoni, javlja novinar The Athletica David Ornstein, što će mu ostaviti ogroman budžet za nove igrače te razvoj omladinske škole, što će postati novi prioritet kluba.

Mbappe je 2018. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, a četiri godine kasnije igrao je finale u Kataru, ali je Francuska poražena od Argentine. S PSG-om je osvojio sve osim Lige prvaka, mada nije isključeno da svoj boravak u gradu ljubavi okonča osvajanjem tog prestižnog takmičenja i tako na najbolji način završi cijelu priču.

Top Komentari

ubnt
Ako dođe Mbappe u Real, da će španska liga biti dosadna. Mbappe, Vinicius, Belingham, Rodrigo, Valverde, Tchuameni... Ko to može zaustaviti? Barcelona sa svojim problemima, dugovanja, slučaj Negreira dugo, dugo neće biti konkurentna. Slijedi raspad sistema. A njihovi navijači već traže alternativu. Man City, Miami FC ili možda čak Bayern... Ko zna ?
0 1
Klicko2
Da navijačima penal vardrida ne bude kao do sad što ih je embape izyebavao,hoću pa neću.Nezz kome je cilj ići u la ligu,ta liga,savez i sudije su podređene samo jednom klubu i nema konkurencije.Izazov je engleska da se natječeš protiv Halanda.Idi u liverpul embape brate ako ovo čitaš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi